Η ζωή του Enzo Ferrari στον κινηματογράφο

Το Hollywood θα αναβιώσει τα έργα και τις ημέρες του Enzo Ferrari με πρωταγωνιστή τον Robert De Niro σε μία ταινία υπερπαραγωγή. Το μεγάλο αφεντικό ήταν και είναι το αστέρι πολλών βιβλίων και μυθιστορημάτων.

 

Ο Enzo Ferrari θα «ζήσει» ξανά μέσο του κινηματογράφου με τον Robert De Niro να ενσαρκώνει τον «il Commendatore» . Στο Hollywood πιστεύουν πως οι αίθουσες θα γεμίσουν με την άφιξη της νέας ταινίας για τη ζωή του ιδρυτή της Scuderia.

Αρχικά τον ρόλο του Enzo ήταν να υποδυθεί ο Clint Eastwood αλλά τελικά ίσως ο Eastwood κάνει την σκηνοθεσία αν δεν την αναλάβει ο Brian de Palma ενώ τη μουσική υπογράφει ο Pino Donagio (συνεργάτης του de Palma).Το φιλμ θα είναι παραγωγή του φωτογράφου Gianni Bozzacchi, ιδιοκτήτη της Triworld Cinema, σε συνεργασία με την Tribeca Enterprises του de Niro.

«Ίσως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο γιος του θρυλικού «Drake», Piero Ferrari, αντιπροέδρου της εταιρείας από το Maranello, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της «Il Messaggero» χαιρέτησε με περιέργεια και σκεπτικισμό τις φήμες σχετικά με την πιθανή δημιουργία της ταινίας για την μεγάλη οθόνη και πρόσθεσε: «Αν σας ενδιαφέρει η γνώμη μου, εγώ προτιμώ να μην συμμετέχω. Υπάρχουν, επίσης, θέματα που αφορούν τη χρήση του ονόματος και του σήματος, αλλά είναι καθαρά εμπορικά ζητήματα. Όμως ο De Niro στην θέση του πατέρα μου; Είναι καλό δεν έχω αντίρρηση. Απλά με βάζει σε σκέψεις».

Για τον Enzo Ferrari έχουν ήδη αφιερωθεί στο παρελθόν πολλά βιβλία ακόμη και ΄μία τηλεταινία , που μεταδόθηκε από το κανάλι Mediaset το 2003, με τον Sergio Castellitto στο ρόλο του Enzo. Μια παραγωγή που, παρά τις κάποιες διαφωνίες, έχει δει την πλήρη έγκριση του κληρονόμου του ιδρυτή της Ferrari.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Robert de Niro προτείνεται για τον ρόλο του Enzo Ferrari. Η προηγούμενη ταινία ήταν να γυριστεί το 1993 με σκηνοθέτη τον Michael Mann και budget, 60.600.000 ευρώ.

Πηγή: newsbomb

Exit mobile version