Μητέρα έκανε το γύρο του κόσμου με το μόλις 2 μηνών βρέφος της! (photo)

Κάτι πολύ ιδιαίτερο και διαφορετικό έκανε μία μαμά με τη νεογέννητη κόρη της στην άδεια μητρότητας!

Η Κάρεν Έντουαρτς με τον σύζυγο της, Σον, αποφάσισαν να πάνε σε ένα ταξίδι, κάνοντας ουσιαστικά τον… μισό γύρο του κόσμου, προκειμένου να εξερευνούσαν την Ασία, την Αυστραλία αλλά και την Νέα Ζηλανδία. Ενα ταξίδι διάρκειας 10 μηνών και το έκαναν μαζί με την μόλις 10 εβδομάδων κορούλα τους, η οποία ταξίδεψε σχεδόν μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης!

Το ζευγάρι από το Λονδίνο αποφάσισε πως το ταξίδι αυτό ήταν ο καλύτερος τρόπος να περάσουν την άδεια μητρότητας της Κάρεν. Έτσι η γλυκήτατη Εσμέ, έγινε η πιο μικρή ταξιδιώτης, καθώς σε ηλικία μόλις 2 μηνών γύρισε σχεδόν το μισό πλανήτη. Η τριανταενός ετών νοσοκόμα δήλωσε πως όταν αποκάλυψε στην οικογένεια της τα σχέδια της, τα μέλη της νόμιζαν πως ήταν τρελή!

Και όμως η ίδια δεν πτοήθηκε και οργάνωσε αυτό το ταξίδι με τον καλύτερο τρόπο, χρηματοδοτώντας το από την αποζημίωση που πήρε για την άδεια μητρότητας αλλά και με χρήματα που έβγαζε ο σύζυγος της στη διάρκεια του ταξιδιού δουλεύοντας part time στη Νέα Ζηλανδία.

Το κόστος του ταξιδιού ανήλθε στα 10.000 δολάρια. Το ζευγάρι από την πρώτη του απόδραση έχει επισκεφτεί Ιρλανδία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ινδονησία, Μαλαισία, Βιετνάμ, Ταϊβάν ακόμα και το Χονκ Κονγκ – με την Κάρεν να θηλάζει την Εσμέ- και πολλά μέρη ακόμα!

Η Κάρεν δήλωσε πως τις περισσότερες πτήσεις τις είχαν κλείσει μήνες πριν αναχωρήσουν καθώς και αυτή και ο σύζυγος της κέρδιζαν μεγάλο μισθό! Η ίδια, επίσης, είπε πως το γεγονός πως ταξιδεύανε με αεροπλάνο έκανε το ταξίδι πιο γευστικό διότι με τα μίλια που μαζευόντουσαν εξοικονόμισαν 2000 δολάρια από τα εισιτήρια λόγω του companion pass που διαθέτει η British Airways για τους “συχνούς” πελάτες της.

Το πιο δύσκολο κομμάτι για αυτήν ήταν η επιστροφή καθώς, όπως εξομολογήθηκε, έπρεπε να βρει νέους τρόπους διασκέδασης για την Εσμέ η οποία ήταν μόλις 17 μηνών. Έτσι ορίσανε την επόμενη εβδομάδα ένα ταξίδι για Ταϊλάνδη, Κολομβία και Νέα Ζηλανδία! Στην συνέντευξη που έδωσε δήλωσε πως το πρώτο ταξίδι της κόρης της ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014 και ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβρη του επόμενου έτους, όταν και επέστρεψαν. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως: «Σκεφτόμουν την άδεια μητρότητας και είπα πως θα μου άρεσε να την περάσω ταξιδεύοντας. Και εγώ και ο Σον είμαστε δεινοί ταξιδιώτες “σακιδίου” και όλοι πιστεύανε πως ήμασταν αρκετά τρελοί για να κάνουμε αυτό το ταξίδι, έχοντας μόλις έρθει στον κόσμο η κόρη μας» για να προσθέσει «Συμπεριφέρθηκε πολύ καλά και το γεγονός πως ήταν μικροσκοπική συνέβαλε στο να μπορούμε να την προστατέψουμε καλύτερα. Δεν έχουμε καθόλου τύψεις καθώς απέκτησε πολλές εμπειρίες από τοπία, μυρωδιές και σκηνές καθώς μεγάλωνε. Το να ταξιδεύεις με ένα μωρό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον πλανήτη, διότι πολλές φορές βρίσκεσαι ανάμεσα σε πολύ κόσμο, ο οποίος μπορεί να θέλει, είτε να κοιμηθεί, είτε να χαλαρώσει, ενώ παράλληλα το παιδί να ξεσπάσει. Ακόμα η έλλειψη πολλών παιχνιδιών μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στο παιδί, πράγμα που μπορεί να αποφευχθεί με τα παιχνίδια στο γεύμα»

Exit mobile version