Ερχονται αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου

Διαφοροποιήσεις στους κανόνες του ποδοσφαίρου, θα έχουμε το καλοκαίρι, τουλάχιστον σε δοκιμαστικό επίπεδο. Οι αλλαγές αυτές έχουν σκοπό να γίνει εμφανής ο βαθμός επιρροής τη ροής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και αν βοηθούν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, το ερχόμενο Καλοκαίρι θα λάβουν χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και μέσα σε αυτούς, συμπεριλαμβάνεται το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 20 Αυγούστου. Στο συγκεκριμένο τουρνουά, αποφασίστηκε από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο, η χρήση μίας 4ης αλλαγής, πέρα από τις 3 που έχει κάθε ομάδα, αλλά αυτή η παραπάνω αλλαγή να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί, μόνο στο ενδεχόμενο παράτασης του αγώνα. Επιπλέον, το πείραμα της 4ης αλλαγής θα εφαρμοστεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών κάτω των 20 ετών, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον Δεκέμβρη.

Αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον μία τέτοια αλλαγή στους κανόνες του ποδοσφαίρου, καθώς οι παίκτες θα παίρνουν ανάσα και η ομάδα θα φρεσκάρεται για τα επιπλέον 30 λεπτά παιχνιδιού. Ας μην ξεχνάμε και τη χρήση βίντεο από τον τέταρτο διαιτητή, η οποία αποφασίστηκε από το συμβούλιο πριν μερικές βδομάδες, με στόχο τη λήψη σωστών αποφάσεων σε κρίσιμες και καθοριστικές φάσεις του αγώνα.

Επιμέλεια: Χάρης Σπυρόπουλος

Exit mobile version