Τα σενάρια πρόκρισης ΠΑΟ και ΟΣΦΠ στα Play Offs της Euroleague

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στους ομίλους του Top 16 της Euroleague και τα σενάρια πρόκρισής τους στα Play Offs είναι πολλά.

Ποιες ομάδες προηγούνται στη μάχη του Top 16 και της πρόκρισης στους 8 της Ευρωλίγκας;

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα παρά μόνο για τις δύο πρωτοπόρους των ομίλων, τη Φενέρ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το ελληνικό ενδιαφέρον, όμως, εστιάζεται στο τι τελικά θα καταφέρουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Οι πράσινοι έχουν σχεδόν «αγκαλιάσει» την πρόκριση, καθώς μπορούν να προκριθούν ακόμα και με μία νίκη στα τρία ματς που απομένουν, αν αυτή την πάρουν τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Εφές, ενώ με τρία στα τρία διεκδικούν ακόμα και τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας, αν Κούμπαν και Ερυθρός Αστέρας στραβοπατήσουν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

12η αγωνιστική: Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός (24/3)
13η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Τσεντεβίτα (1/4)
14η αγωνιστική: Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός (7/4)

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ ο έκανε μόνο το ένα από τα 4 βήματα που απαιτούνται για να περάσει στα προημιτελικά της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται εκτός τετράδας και για να προκριθούν στα Play Offs θα πρέπει να κάνουν τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς που απομένουν, αρκεί να μην κάνει 3 στα 3 και η Μπάμπεργκ που στην ισοβαθμία μαζί τους μετρά δύο νίκες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

12η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μ. (25/3)
13η αγωνιστική: Χίμκι – Ολυμπιακός (31/3)
14η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μ. (8/4)

Exit mobile version