PLAYSTATION 5: Η Sony επιβεβαιώνει ότι εργάζεται σε μια νέα κονσόλα..

Η νέα κονσόλα Play Station 5… έρχεται εν μέσω ερωτήσεων σχετικά με το αν οι κονσόλες αντιπροσωπεύουν πραγματικά το μέλλον του Gaming.

Η Microsoft, για παράδειγμα, πρότεινε ταυτόχρονα ότι η νέα κυκλοφορία της θα μπορούσε να «ζήσει» στο σύννεφο (cloud).

Μιλώντας σε συνέντευξη με τους Financial Times, ο πρόεδρος της Sony, Kenichiro Yoshida ανέφερε “Σε αυτό το σημείο, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι απαραίτητο να έχουμε ένα Hardware επόμενης γενιάς”.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας ή κάποια συγκεκριμένη πληροφορία σχετικά με τη νέα κονσόλα.

Oυσιαστικά αρνήθηκε να το αναφέρει ως PlayStation 5, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να υποστεί κάποια πιο βαθιά τροποποίηση και ίσως να κυκλοφορήσει με ένα νέο όνομα.

Από καιρό φημολογείται ότι εταιρείες παιχνιδιών, όπως η Sony, εργάζονται σε ένα σύστημα ροής που θα αντικαταστήσει τις παραδοσιακές κονσόλες.

Η Sony δουλεύει πάνω στο δικό της tablet, για παράδειγμα, όπου η πραγματική εργασία εκτέλεσης του παιχνιδιού θα γίνετε στους διακομιστές της εταιρείας στο σύννεφο και οι παίκτες απλά θα το ελέγχουν και θα το παρακολουθούν από απόσταση.

Αυτό ήταν το όραμα που έθεσε η Microsoft όταν παρουσίασε το νέο της project xCloud, όπου οι κονσόλες θα είναι διαθέσιμες στο Internet.

Με αυτό, οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν πλήρη παιχνίδια Xbox μόνο στην οθόνη iPhone τους, χρησιμοποιώντας τεράστια υπολογιστική ισχύ, αλλά χωρίς να βασίζονται στο Hardware του τηλεφώνου.

Η Sony επανειλημμένα έχει προτείνει ότι έρχεται μια νέα κονσόλα, αν και πάντα έμενε μακριά από τις λεπτομέρειες και το όνομά της.

Πέρυσι, για παράδειγμα, ο Shawn Layden, αρχηγός της PlayStation, δήλωσε ότι έρχεται μια νέα κονσόλα, αν και δεν θα φτάσει σύντομα.

Η εταιρεία έχει επίσης υποδηλώσει ότι το PlayStation 4 βρίσκεται στην “τελική φάση” της ζωής του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αποσύρεται, αλλά φάνηκε να δείχνει ότι η Sony πιστεύει ότι είναι ώριμη και ότι τα παιχνίδια έχουν προοδεύσει.

Την ίδια στιγμή, ο Διευθύνων Σύμβουλος John Kodera δήλωσε ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει “τα επόμενα τρία χρόνια θα προετοιμάσουν το επόμενο βήμα, ώστε να μπορέσουμε να ανέβουμε ψηλότερα στο μέλλον”.

Πολλοί το πήραν ως προειδοποίηση ότι η νέα κονσόλα δεν θα φτάσει πριν το 2021.

Exit mobile version