Windows 10 – 1809 Update: Διορθώθηκε το πρόβλημα της διαγραφής των αρχείων

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft σταμάτησε την ανάπτυξη της ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10 Οκτωβρίου 2018 (έκδοση 1809) για όλους τους χρήστες, καθώς παρατηρήθηκαν μεμονωμένες αναφορές των χρηστών για διαγραφή των αρχείων τους.

Σύμφωνα με την Microsoft: “Δεδομένης της σοβαρής φύσης της απώλειας των δεδομένων, ελήφθη η πρόσθετη προφύλαξη για την απόσυρση της αναβάθμισης 1809 από όλα τα κανάλια.

Αρχικά, ξεκινάμε κάθε εγκατάσταση αναβάθμισης αργά, παρακολουθώντας προσεκτικά τα σχόλια πριν προσφέρουμε την ενημέρωση ευρύτερα. Σε αυτήν την περίπτωση, η ενημέρωση ήταν διαθέσιμη μόνο σε όσους αγόραζαν με μη αυτόματο τρόπο το “check for updates” στις ρυθμίσεις των Windows. Μόλις δύο ημέρες μετά την εγκατάσταση, όταν σταματήσαμε, ο αριθμός των πελατών που έλαβαν την ενημέρωση του Οκτωβρίου του 2018 ήταν περιορισμένος. Ενώ οι αναφορές πραγματικής απώλειας δεδομένων είναι λίγες (ένα εκατοστό του ενός τοις εκατό της εγκατάστασης της έκδοσης 1809), οποιαδήποτε όμως απώλεια δεδομένων είναι σοβαρή.

Έχουμε διερευνήσει πλήρως όλες τις αναφορές της απώλειας δεδομένων, εντοπίσαμε και διορθώσαμε όλα τα γνωστά ζητήματα στην ενημέρωση και πραγματοποιήσαμε εσωτερική επικύρωση.

Επίσης, η υπηρεσία υποστήριξης της Microsoft και το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών της λιανικής πώλησης είναι διαθέσιμα χωρίς χρέωση για να βοηθήσουν τους πελάτες.

Σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα προς την επανέκδοση της ενημέρωσης των Windows 10 Οκτωβρίου 2018, παρέχοντας την ενημερωμένη έκδοση στην κοινότητα των Windows Insider.

Θα μελετήσουμε προσεκτικά τα αποτελέσματα, τα σχόλια και τα διαγνωστικά δεδομένα από τους Insider μας, προτού λάβουμε πρόσθετα μέτρα για την εκ νέου απελευθέρωση σε ευρύτερη κλίμακα.

Exit mobile version