Η Microsoft δημιουργεί το δικό της πρόγραμμα περιήγησης Chrome για να αντικαταστήσει το Edge

Η Microsoft κατασκευάζει το δικό της πρόγραμμα περιήγησης Chromium για να αντικαταστήσει την προεπιλογή στα Windows 10.

Ο γίγαντας του λογισμικού παρουσίασε για πρώτη φορά τον περιηγητή Edge πριν από τρία χρόνια, με έναν επανασχεδιασμό για να αντικαταστήσει τον Internet Explorer και να εκσυγχρονίσει την προεπιλεγμένη εμπειρία περιήγησης για να ανταγωνιστεί το Chrome και άλλα.

Ενώ η σύγχρονη εμφάνιση και η αίσθηση έχει αποδώσει για την Edge, ο υποκείμενος μηχανισμός του προγράμματος περιήγησης (EdgeHTML) έχει αγωνιστεί να συμβαδίσει με το Chromium. Η Microsoft τελικά εγκαταλείπει και μετακινεί τον προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10 στο Chromium.

Τα Windows Central ανέφεραν για πρώτη φορά τα σχέδια αυτά, τα οποία κωδικοποιούνται με την ονομασία Anaheim εσωτερικά. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη απογοήτευση στο εσωτερικό της Microsoft στα ζητήματα συμβατότητας του διαδικτύου και οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές πιέζουν την εταιρεία για να βελτιώσουν τα πράγματα.

Η Microsoft κατάφερε μόνο να φτάσει μέχρι τώρα με το EdgeHTML. Το Chrome είναι πλέον το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης σε όλες τις συσκευές, χάρη στη δημοτικότητα του Android και την άνοδο του Chrome σε υπολογιστές και Mac.

Η υιοθέτηση του Chromium ως προεπιλεγμένης μηχανής απόδοσης για τα Windows 10 θα θέσει τέλος στην εχθρότητα της Microsoft έναντι του Chrome.

Exit mobile version