Το Bluetooth 5.1 έρχεται με ακρίβεια μέτρησης και ακρίβειας θέσης έως και ενός εκατοστού

Το Bluetooth είναι διαθέσιμο σε κάθε συσκευή smartphone από την τελευταία δεκαετία. Βοηθάει τους χρήστες να συνδέουν διαφορετικές ασύρματες συσκευές και προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς αρχείων σε μικρή απόσταση.

Το Bluetooth βελτιώθηκε πολύ με την πάροδο του χρόνου και τώρα είναι πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας.

Οι τελευταίες εκδόσεις του πρωτοκόλλου Bluetooth βοηθούν στη σύνδεση πολλαπλών συσκευών ταυτόχρονα.

Σήμερα, η Ειδική Ομάδα Bluetooth (SIG) εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό με την τελευταία έκδοση του πρωτοκόλλου Bluetooth.

Σύμφωνα με το Bluetooth SIG, η νέα έκδοση θα φέρει κάποιες ακόμα εξελίξεις. Βοηθάει τις συσκευές να αποκτήσουν μια πιο ακριβή θέση μέχρι εκατοστά μαζί με την παράμετρο κατεύθυνσης.

Μια νέα εποχή του Bluetooth θα ξεκινήσει όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις υπηρεσίες ή συσκευές που βασίζονται στην εγγύτητα.

Θα βοηθήσει ακόμη και τους χρήστες να εντοπίζουν αντικείμενα ή συσκευές με ακρίβεια εντός του εύρους. Επιπλέον, θα βοηθήσει τις συσκευές να παρέχουν ακριβείς εσωτερικές θέσεις.

Επί του παρόντος, χρησιμοποιείται μαζί με το GPS για την παρακολούθηση της ακριβούς θέσης, αλλά δεν χρησιμοποιείται μόνο για τον ίδιο σκοπό.

Το Bluetooth 5.1 θα δώσει στους επαγγελματικούς ή προσωπικούς χρήστες τη δυνατότητα εντοπισμού θέσης με ακρίβεια σε εμπορικά κέντρα, μεγαλύτερες πόλεις, κτίρια και ακόμη και σε διαφορετικά ράφια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση μιας άλλης συσκευής Bluetooth 5.1 με ακρίβεια πάνω από ένα εκατοστό.

Ο διευθυντής της Bluetooth SIG, Mark Powell, δήλωσε: “Οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές λύσης για την τεχνολογία Bluetooth και προβλέπεται να φτάσει πάνω από 400 εκατομμύρια προϊόντα ετησίως έως το 2022.

Αυτή είναι η εξαιρετική έλξη, συνεχίζει να αναζητά τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης αυτής της αγοράς με τεχνολογικές βελτιώσεις που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες της αγοράς, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της κοινότητας να προωθήσει την καινοτομία και να εμπλουτίσει την τεχνολογική εμπειρία των χρηστών παγκοσμίως ».

Από τα τελευταία χρόνια, το Bluetooth έχει δει πολλές βελτιώσεις, όπως βελτιωμένη απόδοση, ταχύτερους ρυθμούς μεταφοράς, πολλαπλές συνδεδεμένες συσκευές και πολλά άλλα. Το Bluetooth 5.0 επιτρέπει σε φορητές συσκευές, όπως ασύρματα ακουστικά, να επικοινωνούν μέσω συντηρητικής χαμηλής ενέργειας Bluetooth.

Είναι υπέροχο να βλέπετε μια τέτοια πρόοδο στο πρωτόκολλο Bluetooth.

Exit mobile version