Έρχεται η «έξυπνη» τουαλέτα: Θα αναγνωρίζει διαβήτη μέχρι και καρκίνο (photos+video)

Δείτε πώς!

Διεθνής ομάδα ερευνητών κατασκεύασε μία τουαλέτα με τεχνητή νοημοσύνη που με τη βοήθεια αισθητήρων και καμερών, θα «διαβάζει» την υγεία όποιου τη χρησιμοποιεί.

Σκοπός αυτής της τουαλέτας είναι να υπάρχει μία «καθημερινή κλινική» στο σπίτι, για να γίνεται συνεχής έλεγχος της υγείας. Συγκεκριμένα θα μπορεί να αναγνωρίσει από διαβήτη μέχρι και φλεγμονές στο ουροποιητικό σύστημα, αλλά θα καταγράφει και δείκτες όπως η γλυκόζη ή τα ερυθρά αιμοσφαίρια αλλά και διαφοροποιήσεις στις κενώσεις που μπορεί να σχετίζονται με ασθένειες.

«Αναπτύξαμε ένα παθητικό σύστημα παρακολούθησης της υγείας που μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στην καθημερινότητα των ανθρώπων απαιτώντας ελάχιστη ή και καθόλου παρέμβαση από τον χρήστη» έγραψαν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Biomedical Engineering.

Η τουαλέτα έχει σύστημα ανίχνευσης αποτυπομάτων ώστε να «γνωρίζει» ποιος τη χρησιμοποιεί. Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, προς το παρόν η τουαλέτα έχει σχεδιαστεί για όσους τη χρησιμοποιούν όρθιοι.

Επόμενο βήμα, είναι να κάνουν την «έξυπνη» τουαλέτα να «διαβάζει» και τον τρόπο τον γυναικών και να ανιχνεύει ναρκωτικά, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και παρουσία μικροβίων στο στομάχι.

Πηγή: Dailymail

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.

Exit mobile version