Κορονοϊός: Αυτή είναι η πρώτη «έξυπνη» μάσκα με μετάφραση και Bluetooth (video)

Εταιρεία ρομποτικής δημιούργησε την πρώτη μάσκα με πολλαπλές λειτουργίες.

Λύσεις σε πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την χρήση μασκών λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού ετοιμάζεται να προσφέρει η πρώτη «έξυπνη» μάσκα που δημιουργήθηκε από εταιρεία ρομποτικής στην Ιαπωνία και αναμένεται να τεθεί προς πώληση τους επόμενους μήνες.

Υπεύθυνη… για την δημιουργία της μάσκας είναι η εταιρεία «Donut Robotics», η οποία ευελπιστεί να φέρει… επανάσταση στην χρήση των μασκών, οι οποίες θεωρούνται απαραίτητο… αξεσουάρ, ειδικά μετά την πανδημία του νέου φονικού ιού. Η ονομασία της μάσκας είναι «c-mask» και έχει πολλές λειτουργίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μάσκα μπορεί να συνδεθεί με το διαδίκτυο και να μεταφράσει μηνύματα από τα ιαπωνικά σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες. Συγκεκριμένα, η μάσκα συνδέεται μέσω Bluetooth με smartphones και tablets, όπου μέσω εφαρμογών μπορεί να μετατρέψει φωνητικές εντολές σε γραπτά μηνύματα.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Μάλιστα, η δημιουργία της μάσκας έγινε έπειτα από την αναζήτηση των μηχανικών της εταιρείας, οι οποίοι ήθελαν να βρουν ένα προϊόν που θα βοηθούσε την «Donut Robotics» να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακόμα, στις αρχές του Σεπτεμβρίου, η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τις πρώτες πέντε χιλιάδες μάσκες και αναμένεται να τις διαθέσει στην αγορά της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αλλά και την Ευρώπη.

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπλε φάλαινα κάνει «πιρουέτα» και «τρελαίνει» κόσμο (video)

Πρώην υφυπουργός ανακοίνωσε νέο κόμμα φορώντας μόνο μαγιό (pics+vid)

Έτσι θα ξεπαγώσετε άμεσα τον κιμά μ’ ένα πανεύκολο κόλπο (video)

Exit mobile version