Η Νάξος είναι η «βασίλισσα» των Κυκλάδων και σε μαγεύει (photos+video)

Συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Βρίσκεται στην «καρδιά» του Αιγαίου και είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Η Νάξος αποτελεί έναν από τους πιο hot προορισμούς για το καλοκαίρι, καθώς μπορεί να προσφέρει διακοπές για όλα τα… γούστα, καθώς εκεί μπορεί να πάει κάποιος που θέλει να περάσει λίγο πιο… έντονα, αλλά και αυτός που χρειάζεται περισσότερη… ηρεμία.

Παράλληλα, η Νάξος θεωρείται ένας από τους πιο καλούς προορισμούς και για τις οικογένειες, μια και υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούν να κρατήσουν… απασχολημένα όλα τα μέλη, ενώ τα καταγάλανα νερά και οι αμμώδεις παραλίες αποτελούν… πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Ωστόσο, η Νάξος, που αναφέρεται και ως η «βασίλισσα» των Κυκλάδων, είναι γνωστή για την γαστρονομική της παράδοση. Από τα προϊόντα που γνωρίζουν την αναγνώριση όλων είναι τα τυροκομικά με… επικεφαλής την τοπική γραβιέρα, η πατάτα, το λικέρ κίτρου αλλά και το ζαμπότι, το οποίο είναι χοιρινό μπούτι.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Όταν κάποιος φτάσει στο νησί, το πρώτο πράγμα που θα δει και θα του τραβήξει το ενδιαφέρον είναι η Πορτάρα. Μία τεράστια μαρμάρινη πύλη ενός εκατόμπεδου ναού που ξεκίνησε να χτίζεται τον 6ο π.Χ. αιώνα, πιθανότατα προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Βρίσκεται στο νησάκι «παλάτια», ή «νησί του Βάκχου», στο βόρειο άκρο του λιμανιού. Σύμφωνα με τη μυθολογία, σε αυτό το νησάκι ο Θησέας εγκατέλειψε την Αριάδνη, την οποία μετά απήγαγε ο Διόνυσος με την ακολουθία του. Το νησάκι δεν συνδεόταν με τη Νάξο μέχρι το 1919, χρονιά κατά την οποία κατασκευάστηκε ο μίσχος που το συνδέει με το υπόλοιπο νησί.

Κυκλαδίτικα μαρμαρόστρωτα καλντερίμια με θολωτές καμάρες, ενετικοί πύργοι, όμορφα παλιά διώροφα σπίτια, ενδιαφέροντα μουσεία και μικρές πλατείες με παραδοσιακά καφενεδάκια θα συναντήσει κάποιος που θα επισκεφτεί την Απείρανθο, το διασημότερο ορεινό χωριό του νησιού, ενώ οι παραλίες που θα πρέπει κάποιος να επισκεφτεί είναι ο Άγιος Προκόπιος και η Αγία Άννα.

Μάλιστα, η Μαρία Καραμπάτσι, στο κανάλι της στο Youtube παρουσιάζει ένα εξαιρετικό βίντεο που θα σας κάνει να λατρέψετε την Νάξο.

Δείτε τις φωτογραφίες στο gallery και το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανικός σε σχολείο – Δύο παιδιά ανακάλυψαν κάτι τρομερό στην οροφή (video)

Το απόλυτο κόλπο για να διώξετε μακριά τα κουνούπια (video)

Πήγε να πλύνει το αμάξι αλλά έγινε… ρεζίλι (video)

Exit mobile version