Επτά ελληνικά νησιά που… «πρωταγωνίστησαν» σε ταινίες του Hollywood! (photos+videos)

Η Ελλάδα ως ονειρεμένος τόπος διακοπών είναι συχνά η top επιλογή των μεγαλύτερων αστέρων του διεθνούς τζετ σετ και του Hollywood.

Οι κινηματογραφικοί σταρς δείχνουν την προτίμησή τους στα ελληνικά νησιά και τα επισκέπτονται ξανά και ξανά. Οι άνθρωποι του αμερικανικού κινηματογράφου μάλιστα επέλεξαν επανειλημμένως την Ελλάδα ως σκηνικό για τις ταινίες τους, που έγιναν κατόπιν μεγάλες επιτυχίες και προσέλκυσαν ακόμα περισσότερους επισκέπτες για τη χώρα μας. Ήδη από τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 πολλές ελληνικές περιοχές «μετατράπηκαν» σε χολιγουντιανά στούντιο και φιλοξένησαν ηθοποιούς – σταρ, που απογείωσαν τον ελληνικό τουρισμό: «Το παιδί και το δελφίνι» που γυρίστηκε στην Ύδρα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας το 1957, για παράδειγμα, ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία που γυρίστηκε στη χώρα μας. Η «λατρεία» του Hollywood για την Ελλάδα συνεχίστηκε μέχρι τις μέρες μας, με πιο πρόσφατη μεγάλη παραγωγή το «Mamma Mia» με γυρίσματα που έγιναν στην Σκόπελο.

Ας θυμηθούμε επτά μεγάλες παραγωγές του Hollywood που γυρίστηκαν σε ελληνικά νησιά, ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη.

  1. «Mamma Mia!», Σκόπελος

Με «οδηγό» τη μουσική των ABBA, η Μέριλ Στριπ κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα από τα πιο διάσημα μιούζικαλ. Τα γυρίσματα έγιναν το 2008 στη Σκόπελο, που για τις ανάγκες της ταινίας ονομαζόταν «Kalokeri». Εκτός από την πολλάκις νικήτρια των Όσκαρ Στριπ, μαζί της στην Ελλάδα ήρθαν και ο πρώην Τζέιμς Μποντ Πιρς Μπρόσναν, ο Κόλιν Φερθ και πολλοί άλλοι.

Η Σκόπελος:

Το τραγούδι Dancing Queen, όπως προβλήθηκε στην ταινία:

  1. «Ένα μπλουτζίν για τέσσερις», Σαντορίνη

Πρόκειται για την ταινία με τον ορίτζιναλ τίτλο «The Sisterhood of the Traveling Pants», που προβλήθηκε το 2005 και μέρος των γυρισμάτων της έγιναν στη Σαντορίνη, καθώς το σενάριο ήθελε μία από τις τέσσερις πρωταγωνίστριες να ονομάζεται Λένα Καλιγκάρις και να είναι Ελληνίδα ομογενής στην Αμερική. Η εφηβική ταινία που μιλάει για τον έρωτα και τον τρόπο που σε βρίσκει έκανε μεγάλη επιτυχία χάρις και στα μεγάλα ονόματα του καστ, όπως η Μπλέικ Λάιβλι και η Αλέξις Μπλέντελ.

Η Σαντορίνη:

Το επίσημο τρέιλερ της ταινίας:

  1. «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», Κεφαλονιά

Μία από τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες του 2001, το «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» αναδεικνύει τις ομορφιές της Κεφαλονιάς, με γυρίσματα σε σκηνικά που στήθηκαν σε ολόκληρα χωριά, σε παραλίες και σε δάση του νησιού. Πρωταγωνιστούν ο Νίκολας Κέιτζ και η Πενέλοπε Κρουζ, που υποδύονται τον ευαίσθητο Ιταλό λοχαγό και την Ελληνίδα που ερωτεύονται παράνομα εν μέσω Κατοχής, ενώ ρόλους είχαν η μεγάλη Ειρήνη Παππά και ο σπουδαίος Τζον Χαρτ.

Η Αντίσαμος, μία από τις παραλίες της Κεφαλονιάς που είχαν γίνει τα γυρίσματα της ταινίας:

Το τρέιλερ της ταινίας:

  1. «Το Απέραντο Γαλάζιο», Αμοργός

Η ταινία που γύρισε ο Λυκ Μπεσόν το 1988 έγινε παγκοσμίως γνωστή με τον τίτλο The Big Blue. Πρωταγωνιστούν ο Ζαν Μαρκ Μπαρ και ο Ζαν Ρενό, που υποδύονται τον Ζακ και τον Ένζο, δύο φίλους δύτες που ξεκίνησαν μαζί από παιδιά. Η ταινία έχει πολλά γυρίσματα στην Αμοργό, στην Αγία Άννα αλλά και στο μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.

Η Αμοργός:

Το τρέιλερ της ταινίας:

  1. «Για τα μάτια σου μόνο», Κέρκυρα

Στην Ελλάδα έφτασε και ο διασημότερος μυστικός πράκτορας του κόσμου. Ο λόγος φυσικά για τον Τζέιμς Μποντ, που το 1981, για την περιπέτειά του «For your eyes only», βρέθηκε στην Κέρκυρα. Ο Άγιος Σπυρίδωνας με το ψηλό του καμπαναριό, το παλιό φρούριο, αλλά και το Αχίλλειο «παίζουν» στην ταινία, όπου πρωταγωνιστής ήταν ο Ρότζερ Μουρ.

Η Κέρκυρα:

Το τρέιλερ της ταινίας:

  1. «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», Ρόδος

Μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές του Hollywood για την εποχή γυρίστηκε στη Ρόδο, το 1961. Πρωταγωνιστές ο Γκρέκορι Πεκ και ο Άντονι Κουίν, ενώ στην πολεμική αυτή περιπέτεια παίζει και η Ειρήνη Παππά. Η ταινία εκτυλίσσεται εν μέσω Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο φανταστικό ελληνικό νησί Ναβαρόνε και περιγράφει πώς οι σύμμαχοι κατέστρεψαν τα γερμανικά του κανόνια. Το νησί Ναβαρόνε «έπαιξε» στην πραγματικότητα η Λίνδος, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Ρόδου.

Η Λίνδος της Ρόδου:

Το τρέιλερ της ταινίας:

  1. «Το παιδί και το δελφίνι», Ύδρα

Η μεγάλη επιτυχία με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Λόρεν, γυρίστηκε στην Ύδρα, σε μεγάλο μέρος της. Μιλάει για μια δύτρια, που ανακάλυψε σε μια βουτιά ένα αρχαίο άγαλμα, που απεικονίζει ένα παιδί σε ένα δελφίνι. Κατόπιν μπλέκεται σε κυκλώματα αρχαιοκάπηλων, προσπαθώντας να βρει τι θα κάνει με το αρχαίο άγαλμα. Στην ταινία, που προβλήθηκε το 1957, παίζει και ο Αλέξης Μινωτής, ενώ η ίδια η Σοφία Λόρεν ακούγεται να τραγουδάει στα ελληνικά το «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη».

Η Ύδρα:

Το τρέιλερ της ταινίας:

Exit mobile version