Αυτό είναι το νησί «κόσμημα» στη μέση του Αιγαίου (video)

Αποτελεί ιδανικός προορισμός για απολαυστικές και ξέγνοιαστες διακοπές.

Βρίσκεται στην «καρδιά» του Αιγαίου πελάγους και γεωγραφικά είναι το νοτιότερο και το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Σποράδων, ωστόσο υπάγεται στον Νομό Ευβοίας, από την οποία απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα. Μάλιστα, είναι νησί με διαφορετικούς… κόσμους, καθώς συνδυάζει αρμονικά το ύφος των Σποράδων με την έντονη βλάστηση και την κουλτούρα των Κυκλάδων με τα κάτασπρα σπίτια και τα παραδοσιακά καλντερίμια της Χώρας.

Η Σκύρος, για την οποία και σας γράφουμε παίρνει το όνομά της από το περίφημο χρωματιστό μάρμαρο, την «Σκύρια ποικίλη λίθο» με την οποία στόλιζαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι τα αρχοντικά τους. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, το νησί αποτέλεσε την κρυψώνα του Αχιλλέα από την μητέρα του, Θέτιδα, προκειμένου να μην ταξιδέψει στην Τροία και να μην πάρει μέρος στον πόλεμο, ωστόσο, ο πολυμήχανος Οδυσσέας κατάφερε να τον… ξετρυπώσει και να τον εντάξει στο… δυναμικό των ελληνικών δυνάμεων που ταξίδεψαν στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Κατά άλλη παράδοση, ο Αχιλλέας λεηλάτησε το νησί, ως αντίποινα στον βασιλιά Λυκομήδη για την δολοφονία του Θησέα, ενώ σύμφωνα με άλλες παραδόσεις, ο Αχιλλέας απέκτησε έναν γιο στο νησί, τον Νεοπτόλεμο, με την πριγκίπισσα.

Κλείστε τη διαμονή σας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές με τα πιο οικονομικά πακέτα.

Μέσα στους αιώνες το νησί πέρασε από την κατοχή διάφορων δυνάμεων, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, όμως, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 προσφέροντας οικονομική και ναυτική βοήθεια στους αγωνιστές και αργότερα εντάχθηκε στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος.

Παράλληλα, η Σκύρος είναι η «πατρίδα» μιας ιδιαίτερης μικρόσωμης φυλής αλόγων, η οποία θεωρείται από τις μικρότερες και σπανιότερες φυλές του κόσμου. Είναι μικροκαμωμένο και λεπτοκόκκαλο ζώο. Θεωρείται ότι είναι απόγονος των αλόγων που ο Αχιλλέας είχε μαζί του όταν πήγε στην Τροία. Είναι συνδεδεμένο με τα άλογα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι αυτής της φυλής τα άλογα που απεικονίζονται στην ζωφόρο του Παρθενώνα. Υποτίθεται ότι αυτά τα αλογάκια τα φέρανε στο νησί οι Αθηναίοι τον 5ο π.Χ. αιώνα.

Μάλιστα, το κανάλι «AE Films – André Eckhardt» στο Youtube παρουσιάζει ένα εξαιρετικό βίντεο για το νησί, δείχνοντας όλες τις ομορφιές που «κρύβονται» στην Σκύρο και μπορούν να μαγέψουν τον επισκέπτη.

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τυλίγετε με μεμβράνη το τυρί και το βάζετε στο ψυγείο; Σταματήστε αμέσως (photos)

Λευκός καρχαρίας «περιφέρεται» κάτω από σέρφερ χωρίς να τον καταλάβουν (video)

Έκανε βουτιά στην θάλασσα – Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είδε (video)

Exit mobile version