Στα λευκά έχει «ντύθηκε» η Ευρώπη – Εντυπωσιακές εικόνες (video)

Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές χώρες της Ευρώπης ενώ χιόνι έπεσε και στην έρημο Σαχάρα.

Την ίδια ώρα οι Ρώσοι γιορτάζουν τα Θεοφάνια με το παλαιό ημερολόγιο και δεκάδες θαρραλέοι πιστοί πέφτουν στα παγωμένα νερά για να τηρήσουν το έθιμο.

Παραμυθένιες εικόνες δημιούργησε στο Παρίσι το χιόνι που κάλυψε τη γαλλική πρωτεύουσα. Στα λευκά ντύθηκε και το ανάκτορο των Βερσαλλιών. Το χιόνι ανέδειξε κάθε λεπτομέρεια των κτιρίων, του πάρκου και των πασίγνωστων κήπων του.

Χιονισμένο είναι το τοπίο και στην όχθη της λίμνης της Γενεύης στην Ελβετία. Η σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων ημερών κάλυψε τους φημισμένους αμπελώνες Λαβώ κοντά στην πόλη Ριέ. Βορειότερα, οι κάτοικοι της Ζυρίχης δεν έχασαν την ευκαιρία να κατέβουν με τα έλκηθρα τους τις χιονισμένες πλαγιές γύρω από την ελβετική πρωτεύουσα.

Με άφθονο χιόνι και μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό το φημισμένο θέρετρο Κίτσμπουελ της Αυστρίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους αγώνες σκι της σεζόν. Παρά το lockdown, οι αυστριακές αρχές επέτρεψαν τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων. Οι σκιέρ υποχρεούνται να φορούν μάσκες προστασίας εντός των λιφτ.

Χιόνια έπεσαν μέχρι και στην έρημο Σαχάρα. Ο υδράργυρος σε περιοχές της Αλγερίας έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Ούτε οι – 20 βαθμοί Κελσίου δεν σταμάτησαν τους Ρώσους να βουτήξουν στα παγωμένα νερά στην περιοχή του Γιεκατερίνμπουρσκ στα Ουράλια Όρη. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τα Θεοφάνια σήμερα και μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν ετοιμαστεί 20 σημεία όπου μπορούν να βουτήξουν οι γενναίοι πιστοί.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης

Απίστευτο: Μητέρα πέταξε τη συλλογή gaming του γιου της – Είχε αξία 500.000 δολάρια

Καιρός – Αρναούτογλου: Προσοχή στο φαινόμενο της παγωμένης ομίχλης (vid)

Αεροσυνοδός αποκαλύπτει: «Μην καταναλώσετε ΠΟΤΕ αυτά στο αεροπλάνο»

Exit mobile version