Το νησί που προσφέρεται για μικρές αποδράσεις από την Αθήνα (video)

Βρίσκεται στον Κόλπο του Σαρωνικού.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο νησιά, την Σφαιρία και την Καλαυρία, τα οποία χωρίζονται από ένα μικρό κανάλι θάλασσας, ωστόσο, περιγράφεται ως ένα. Η Καλαυρία είναι το αρχαιότερο νησί που ανεδύθη μετά από κατακλυσμό, ενώ η Σφαιρία προήλθε από έκρηξη του ηφαιστείου των Μεθάνων.

Ο λόγος γίνεται για τον Πόρο, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το χωριό Γαλατάς της Τροιζηνίας στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με μελέτες, το νησί κατοικείται από την εποχή του Ορείχαλκου, ενώ στην κορυφή της αρχαίας πόλης της Καλαυρίας, βρέθηκαν ερείπια ναού, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον θεό Ποσειδώνα. Παράλληλα, εκεί δηλητηριάστηκε με κώνειο ο μεγάλος ρήτορας της αρχαιότητας, Δημοσθένης, ο οποίος είχε διαφύγει την σύλληψη από τον Αντίπατρο, τον κυβερνήτη της Μακεδονίας.

Σήμα κατατεθέν του νησιού είναι το ιστορικό ρολόι που βρίσκεται ψηλά στον λόφο της Σφαιρίας, στο κέντρο του Πόρου. Η πόλη του νησιού είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου και έχει χαρακτηριστεί από το 1993 παραδοσιακός οικισμός. 69 από τα νεοκλασικά της οικοδομήματα έχουν κηρυχθεί διατηρητέα κτίρια.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Σε απόσταση μόλις 700 μέτρων από το κέντρο της πόλης βρίσκεται μία οργανωμένη παραλία του νησιού με ήσυχα και καθαρά νερά, η πλαζ, ακριβώς στο γεφυράκι που ενώνει την Καλαυρία με την Σφαιρία. Πάντως, η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού είναι το Ασκέλι. Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών που θέλουν να απολαύσει την θάλασσα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, από τον χρήστη «Marios Barbas» στο Youtube, έχετε την ευκαιρία να δείτε τον Πόρο από ψηλά και να… ξεναγηθείτε στις ομορφιές εντός νησιού που προσφέρεται για μικρές αποδράσεις.

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έτριψε λεμόνι σε ξύλο κοπής - Θα το κάνετε άμεσα (video)

Άκουγαν θόρυβο κάτω από το αμάξι τους - Τρελάθηκαν μόλις το έπιασαν (video)

Δεκάδες χήνες κάνουν… κατάληψη σε παραλία - Δείτε γιατί (video)