Σχολείο διδάσκει στα αγόρια πώς να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού (pics)

Μαθήματα νοικοκυριού!

Ένα πρωτότυπο τρόπο προκειμένου να καταπολεμηθεί να ανισότητα των φύλων, αλλά και να ανεξαρτητοποιήσει τους άνδρες, σκέφτηκαν σε σχολείο με το μάθημα να λέγεται «Home Economics 101».

Το Colegio Montecastelo, στην Ισπανία μαθαίνει τα αγόρια να καθαρίζουν, να σιδερώνουν, να μαγειρεύουν, μέχρι και να ράβουν!

Πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό που έχει κερδίσει ένθερμους υποστηρικτές, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που λένε που αυτά θα έπρεπε να διδάσκονται στα σπίτια και όχι στα σχολεία.

Ο Νταν Μπέικον, πάντως, ιδρυτής του The Modern Man, λέει στο Bored Panda πως δεν είναι «λιγότερο αντρικό» να βοηθά κανείς στις δουλειές του σπιτιού, τονίζοντας: «Αν το ένστικτό σου σου λέει πως θα πρέπει να βοηθάς περισσότερο στις δουλειές του σπιτιού, τότε καν’ το. Και καν’ το από αγάπη, επειδή αγαπάς τον άλλον άνθρωπο και δεν θέλεις να τον βλέπεις με επιπλέον στρες σε αυτό το διάστημα (σ.σ. της πανδημίας)».

Και συνέχισε: «Επίσης, αν μια γυναίκα παρατηρήσει πως ο άντρας της βοηθά περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μια τρυφερή προσέγγιση και να τον επαινέσει για αυτό, αντί απλώς να θεωρεί δεδομένες τις προσπάθειές του. Η αλήθεια είναι πως ούτε ένας άντρας ούτε μια γυναίκα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τα πάντα σε μια σχέση. Είναι θέμα επιλογής».

Image credits: Colegio Montecastelo
Image credits: Colegio Montecastelo
Image credits: Colegio Montecastelo
Image credits: Colegio Montecastelo

Συνεχής ενημέρωση – Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Ένας ήρωας… αρουραίος – Δείτε γιατί του δόθηκε χρυσό μετάλλιο (video)

Big Brother: Η αποκάλυψη του Μικρούτσικου για τον Αντώνη και τη Σοφία (video)

Big Brother: Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης έκανε τις πρώτες μηνύσεις

Exit mobile version