Κι ‘όμως! Σήμερα γιορτάζουν οι μαύρες γάτες!

Στην Ιταλία κάθε χρόνο, στις 17 Νοεμβρίου, τιμάται η Ημέρα τη Μαύρης Γάτας, με σκοπό να αλλάξουν αντιλήψεις αιώνων για το όχι και τόσο συμπαθές τετράποδο.

Κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου, στην Ιταλία τιμάται η Ημέρα τη Μαύρης Γάτας. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ιταλική Ένωση για την Προστασία των Ζώων και του Περιβάλλοντος (AIDAA), με σκοπό, μέσω διαλέξεων, εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων, να αλλάξουν αντιλήψεις αιώνων και να πείσουν όσους συμπατριώτες τους πιστεύουν σε προκαταλήψεις να μην τίς εξολοθρεύουν, όπως το συνηθίζουν.

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, και στην Ελλάδα, πιστεύεται ευρέως ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν κακή τύχη. Τον Μεσαίωνα συνδέονταν με την μαγεία και τίς σκότωναν επειδή τίς θεωρούσαν συντρόφους των μαγισσών. Αν και το κυνήγι μαγισσών έχει παρέλθει προ πολλού, η απέχθεια για τις μαύρες γάτες έχει ριζώσει για τα καλά στον σύγχρονο κόσμο.

Η 17η Νοεμβρίου επελέγη ως ημέρα του εορτασμού, επειδή πέφτει κοντά στο Χάλογουιν και ο αριθμός 17 φέρνει γρουσουζιά στους Ιταλούς. Η προκατάληψη ανάγεται στην Ρωμαϊκή εποχή. Αν ο ρωμαϊκός αριθμός XVII (17) αναγραμματισθεί σε VIXI τότε σημαίνει «Έχω ζήσει» με την έννοια του «είμαι νεκρός».

Πηγή: sansimera.gr

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Κακοκαιρία διαρκείας έως την Κυριακή. Η πρόγνωση της ΕΜΥ…

Καιρός: Κατεβαίνει πολύ κρύο από τη Ρωσία. Πού θα χιονίσει;

Απίστευτο! Σκύλος… πατάει πύθωνα που μοιάζει σαν υπνωτισμένος (video)

Exit mobile version