YSL: Η τεχνητή νοημοσύνη επιλέγει την τέλεια απόχρωση κραγιόν για εσάς!

Υπάρχει μια ανεξιχνίαστη λογική και μια ανεπανόρθωτη μαγεία για την εύρεση του τέλειου χρώματος των χειλιών. Με τη χρήση της μεθόδου της τεχνητής νοημοσύνης, η τελευταία συσκευή της YSL Beauty σας βγάζει από το αδιέξοδο της καθημερινότητας…

Το τέλειο χρώμα των χειλιών αψηφά τους υπολογισμούς των τόνων, της κάλυψης, του βάθους και του φωτός και αντικαθιστά τις συστάσεις των YouTubers ή των καλλιτεχνών μακιγιάζ μέσω Instagram.

Δεδομένης της εγγενούς έλλειψης γνώσης και μεταβλητότητας του σωστού χρώματος των χειλιών, η YSL Beauty προτείνει μια καθαρή και μοναδική λύση. Εισάγετε στη ζωή σας το Rouge Sur Mesure, μια εξατομικευμένη συσκευή τεχνολογίας ομορφιάς που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε χιλιάδες αποχρώσεις κραγιόν από το σπίτι σας και υπόσχεται να φέρει επανάσταση στο χρώμα των χειλιών, σε άμεση «συνεργασία» με την τεχνολογία και το smartphone σας.

Το απλό gadget στο σπίτι μοιάζει περισσότερο με μια ήσυχα όμορφη μαύρη καράφα από ένα ρομπότ. Είναι ένα κεντρικό ράφι ομορφιάς εξοπλισμένο με το διάσημο διακριτικό YSL Cassandre, αντί για ένα ηλεκτρικό εργαλείο υψηλής τεχνολογίας.

Αλλά κάτω από το ματ εξωτερικό του, κρύβει έναν ιστό σύνθετων χαρακτηριστικών, τα οποία μαζί με το λογισμικό εκμάθησης και τους προγνωστικούς αλγόριθμους, μπορούν να διανέμουν επί τόπου μια ειδική σκιά χειλιών με βάση μια στολή που σαρώνετε στην αντίστοιχη εφαρμογή ή μια εικόνα που τραβάτε ένα αντικείμενο στο περιβάλλον σας.

Αλλά ο Rouge Sur Mesure δεν έθεσε ως στόχο να λύσει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. «Ήταν περισσότερο μια επιθυμία», λέει στη Vogue Αυστραλίας ο Jaron Chan, YSL Beauty global vice president, make-up. «Πάντα σκεφτόμασταν αυτό που κάθε γυναίκα σκέφτεται, «αν μόνο θα μπορούσα να ταιριάξω το κραγιόν μου με αυτή τη φούστα ή το χρώμα των χειλιών αυτής της διασημότητας».Τώρα, επιτέλους, έχουμε την τεχνολογία για να το κάνουμε».

Υπάρχουν τρεις βραχίονες μέσα στη συσκευή, ο πρώτος και πιο απλός, επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει ένα χρώμα από έναν τροχό σκιάς με βάση τον οποίο μία από τις τέσσερις πιθανές έγχρωμες κασέτες (ροζ, nude, πορτοκαλί και κόκκινο) εισάγεται επί του παρόντος στη συσκευή.

Το δεύτερο επιτρέπει στο χρήστη να σαρώσει ένα χρώμα στο περιβάλλον του και να ζητήσει από την εφαρμογή να το αναδημιουργήσει όσο το δυνατόν πιο στενά. Αλλά είναι το τρίτο και τελευταίο εργαλείο που είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον του.

Ο στυλίστας σκιάς, όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό AI και προγραμματισμένων αλγορίθμων για να προτείνει επιλογές σκιάς με βάση μια εικόνα που ένας χρήστης ανεβάζει τη στολή του – συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο αυτών που ταιριάζουν, αλλά και εκείνων που συγκρούονται μοντέρνα.

Κάθε συνιστώμενο χρώμα που επιλέγεται μέσω οποιασδήποτε από αυτές τις μεθόδους είναι στη συνέχεια διαθέσιμο για “δοκιμή” μέσω μιας λειτουργίας φίλτρου που επιθέτει το χρώμα στα χείλη ενός χρήστη, προτού η τέλεια μερίδα σκιά διανεμηθεί σε ένα συμπαγές στο πάνω μέρος της συσκευής. Το συμπαγές στη συνέχεια αποσυνδέεται από τη συσκευή, για να γλιστρήσει σε μια τσέπη παλτών ή συμπλέκτη για εύκολη επαφή.

Μια τακτική κριτική της βιομηχανίας ομορφιάς είναι η αδυναμία της να καλύψει τους πιο σκούρους τόνους του δέρματος στο βαθμό που κάνει ελαφρύτερες επιδερμίδες, αν και πρόσφατα έχει κάνει βήματα στην προσπάθεια να διορθώσει το ζήτημα. Ομοίως, η AI έχει κατηγορηθεί ότι είναι φυλετικά προκατειλημμένη. Στα πρώτα της χρόνια, όταν η τεχνολογία ήταν στα αρχικά στάδια της, τα σύνολα δεδομένων που τροφοδοτήθηκαν ήταν λίγα και στενά εστιασμένα και δεν επέτρεψαν στο λογισμικό να μάθει διαφορετικούς τόνους δέρματος.

Η YSL Beauty ελπίζει να καταπολεμήσει το πρόβλημα χρησιμοποιώντας το δικό της σύνολο δεδομένων χωρίς αποκλεισμούς που στοχεύει να καλύψει όλες τις παραλλαγές του τόνου του δέρματος και στη συνέχεια να εκτελέσει περαιτέρω δοκιμές για να βοηθήσει το σύστημα μηχανικής μάθησης να συλλάβει και να κατανοήσει τις πιο σκούρες επιδερμίδες.

Σύμφωνα με τον Hadasch, το Rouge Sur Mesure – όπως και άλλα προϊόντα που αναδύονται στον χώρο της τεχνολογίας ομορφιάς – είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό λόγω της δυνατότητάς του να προσφέρει επιλογές. “Είναι όλα σχετικά με την ελευθερία επιλογής”, λέει. “Είναι για την πλήρη ομορφιά εμμονή, “προσθέτει ο Τσαν,” η εμμονή και οι αναποφάσιστοι.”

Όταν ξεκίνησε η πανδημία και η ομορφιά, όπως και όλες οι άλλες βιομηχανίες, μετατοπίστηκε στην ηλεκτρονική σφαίρα, οι χώροι AR και AI άρχισαν να ανθίζουν. Μάρκες όπως το Urban Decay και το Il Makiage προσφέρουν εξατομίκευση βάσει ερωτηματολογίου. Η μάρκα καλλυντικών Dcypher προχωρά ακόμη περισσότερο, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες βάσεις στις οποίες όλες οι πτυχές, από τη σκιά έως το επίπεδο κάλυψης και την περιεκτικότητα σε υγρασία, είναι προσαρμόσιμες μέσω της τεχνολογίας σάρωσης προσώπου.

Εν τω μεταξύ, η μινιμαλιστική μάρκα περιποίησης της επιδερμίδας Baseplus επιδιώκει να εξορθολογίσει παρά να διευρύνει τις επιλογές σας. Περιορίζει το σχήμα σας σε μια ενυδατική κρέμα και έναν ορό και οι δύο γίνονται για να στοχεύουν μεμονωμένες ανησυχίες. Η υπερπροσωποποιημένη ομορφιά είναι το σύνορο στο οποίο μπορούν να προσβλέπουν τα νέα προϊόντα.

Σε έναν κόσμο όπου η πίεση για καινοτομία είναι σταθερή και αμείλικτη, τι κάνει ένα κορυφαίο σπίτι ομορφιάς; Στο leading consumer technology conference Consumer Electronics Show (CES) το 2020, η l’oréal, μητρική εταιρεία της YSL Beauty, παρουσίασε την Perso, έναν εξατομικευμένο διανομέα και αναλυτή περιποίησης δέρματος που θα συνέχιζε να τροφοδοτεί τη συσκευή Rouge Sur Mesure για κραγιόν.

Το Perso κατασκευάστηκε από τον επωαστήρα τεχνολογίας L’oréal, ο οποίος δημιούργησε καινοτομίες όπως έναν φορητό αισθητήρα στάθμης UV και ένα νέο εργαλείο που παρακολουθεί τις συναισθηματικές αντιδράσεις στα αρώματα για να βοηθήσει έναν πελάτη να επιλέξει ένα. Από τη σύλληψη έως τη δημιουργία, το Rouge Sur Mesure χρειάστηκε περίπου οκτώ χρόνια για να αναπτυχθεί.

Πριν από το CES 2022 του Ιανουαρίου, η L’oréal παρουσίασε επίσης την τελευταία καινοτομία τεχνολογίας ομορφιάς, Colorsonic, μια ελαφριά, φορητή συσκευή που αναμιγνύει και εφαρμόζει ομοιόμορφα το χρώμα των μαλλιών για τους χρήστες στο σπίτι. Ένα άλλο εργαλείο, το Coloright, κατασκευασμένο για επαγγελματίες στυλίστες, είναι ένα AI-συνδεδεμένο σύστημα χρωμάτων μαλλιών που δημιουργεί on-demand, προσαρμοσμένο και πιο ακριβές χρώμα μαλλιών. Η l’oréal σχεδιάζει να ξεκινήσει το Colorsonic στους καταναλωτές στις ΗΠΑ στις αρχές του επόμενου έτους,.

Είναι σαφές ότι στην YSL Beauty, όπως και στην L’oréal, η καινοτομία στροβιλίζεται στο αίμα της εταιρείας. Όπως και ο βραχίονας μόδας της μάρκας YSL, η οποία, υπό τη δημιουργική διεύθυνση του Anthony Vaccarello συνεχίζει να πιέζει ενάντια στα ενδυματολογικά όρια, η πλευρά της ομορφιάς καθοδηγείται επίσης από την κληρονομιά του ίδιου του Yves Saint Laurent – ενός αποστάτη που είδε τη ζωή σε πλήρη χρώμα.

«Η καινοτομία είναι, φυσικά, σημαντική όταν είστε μια εταιρεία τόσο μεγάλη όσο η YSL», σημειώνει στη Vogue Αυστραλίας ο διάσημος καλλιτέχνης μακιγιάζ και ο παγκόσμιος διευθυντής ομορφιάς της YSL Beauty, Tom Pecheux. «Αλλά είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Παρακολουθούμε την κληρονομιά του Yves Saint Laurent, ο οποίος πειραματίστηκε με χρώματα, εμπνεύστηκε από κάθε πολιτισμό, θρησκεία, τόνο δέρματος … στην εποχή του, πειραματίστηκε. Τώρα, πειραματιζόμαστε, πολύ. Μόνο με την τεχνολογία».

“Πάντα σκεφτόμασταν:” αν μόνο θα μπορούσα να ταιριάξω το κραγιόν μου με αυτή τη φούστα ή το χρώμα των χειλιών αυτής της διασημότητας.”Τώρα έχουμε την τεχνολογία για να το κάνουμε”

Πώς λειτουργεί η συσκευή

Ανακαλύψτε το επαναστατικό κραγιόν από το YSL Beauté – τον πρώτο δημιουργό κραγιόν που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έως και 4000 αποχρώσεις του κόκκινου άμεσα, πλήρως προσαρμόσιμες.

Παρουσιάζοντας το Rouge Sur Mesure της YSL Beauté, συνδυάζει την τεχνογνωσία ΥSL στα κραγιόν με την πατενταρισμένη τεχνολογία της Perso. Αυτός ο έξυπνος κατασκευαστής κραγιόν για οικιακή χρήση είναι το απόλυτο εργαλείο προσαρμογής ομορφιάς. Δημιουργεί και διανέμει την προσαρμοσμένη απόχρωση του κραγιόν σας σε κρεμώδες, ματ και βελούδινο φινίρισμα.

Η συσκευή συνοδεύεται από πολυτελή θήκη μεταφοράς παντού και βούρτσα για τα χείλη. Iδανικό για την τσάντα σας, ώστε να μπορείτε να εφαρμόζετε ξανά το προσαρμοσμένο κραγιόν σας όλη την ημέρα. Επιλέξτε από τέσσερα σετ κασέτες χρώματος (πωλούνται χωριστά) από τα σύμπαντα υπογραφής αποχρώσεων της YSL Beauty: φυσικές αποχρώσεις, κόκκινες, πορτοκαλί και ροζ αποχρώσεις.

Απλώς συνδέστε τη συσκευή σας Rouge Sur Mesure στην αποκλειστική εφαρμογή για κινητά για να σχεδιάσετε την τέλεια απόχρωση και να τη ζωντανέψετε σε δευτερόλεπτα. Ανακαλύψτε τους 3 τρόπους για να προσαρμόσετε την απόχρωση του κόκκινου με το Rouge Sur Mesure:

– Η ΠΑΛΕΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ: Επιλέξτε μια οικογένεια χρωμάτων – φυσικές αποχρώσεις, κόκκινες αποχρώσεις, πορτοκαλί και ροζ αποχρώσεις – και στη συνέχεια πειραματιστείτε με διαφορετικές παραλλαγές αποχρώσεων, από τις πιο βαθιές έως τις πιο ανοιχτές. Δοκιμάστε σχεδόν κάθε απόχρωση μέσω της εφαρμογής για κινητά και μόλις βρείτε την τέλεια απόχρωση, κάντε κλικ για να την πραγματοποιήσετε σε μια στιγμή.

– SHADE MATCHING: Η τεχνολογία αναγνώρισης χρώματος σάς επιτρέπει να επιλέξετε ένα αντικείμενο που να ταιριάζει από μία από τις 4 οικογένειες χρωμάτων, όπως μια τσάντα, ένα φόρεμα ή μια φωτογραφία. Απλώς σαρώστε το επιλεγμένο αντικείμενο με την εφαρμογή για κινητά για να βρείτε την πλησιέστερη αντιστοίχιση.

– THE PERSONAL STYLIST: Γνωρίστε τον προσωπικό σας στυλίστα ομορφιάς. Τραβήξτε μια φωτογραφία του εαυτού σας, τοποθετήστε καρφίτσες σε βασικά σημεία του ντυσίματος, του δέρματος, των μαλλιών ή του μακιγιάζ σας. Η έξυπνη τεχνολογία θα δημιουργήσει προτάσεις αποχρώσεων με βάση τους κανόνες αρμονίας χρωμάτων για να δημιουργήσει μια αντίστοιχη ή αταίριαστη απόχρωση. Δημιουργήστε το τέλειο κραγιόν για να ολοκληρώσετε το ντύσιμό σας…

Πηγή: Vogue Australia

Exit mobile version