DIY: 3 τρόποι για να αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών από το ξύλο

Έβαφες τα μαλλιά σου και κατά τη διάρκεια πιτσιλίστηκε βαφή στο ξύλο; Υπάρχει τρόπος να την αφαιρέσεις! 

Μπορεί το ιδανικό να είναι ένα ραντεβού στον κομμωτή για να ανανεώσουμε το χρώμα των μαλλιών μας, αλλά η συχνή συντήρηση, ο χρόνος ακόμα και το budget μπορεί να είναι η αιτία για να στραφούμε προς την αγορά βαφής και να κάνουμε την όλη διαδικασία μόνες μας στο σπίτι.

Δεν είναι μικρός ο αριθμός των γυναικών που προτιμούν να βάφουν τα μαλλιά τους μόνες τους στο σπίτι παρότι τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά τι διαδικασία. Όχι, το να βάφεις τα μαλλιά σου μόνη δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση όσο νομίζεις, ειδικά όταν δεν έχεις καμία απολύτως γνώση πάνω στο θέμα.

7 must have items που δεν πρέπει να λείπουν από τη γκαρνταρόμπα σου αυτό το φθινόπωρο

Ναι, μπορείς να αφαιρέσεις βαφή μαλλιών από τα ξύλινα έπιπλα

Τι πρέπει να προσέξεις; Την σωστή τοποθέτηση της βαφής σε ρίζες και άκρες και το κυριότερο το να μην πέσει βαφή πάνω στα έπιπλα (το έχω πάθει). Αν συμβεί αυτό τότε φυσικό και επόμενο να αναρωτηθείς τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών από το ξύλο και το κυριότερο…αν αφαιρείται!

Εδώ κάπου θα σε καθησυχάσω και θα σου πω ναι μπορεί να βγει η βαφή μαλλιών που έχει πιτσιλιστεί στο ξύλινο έπιπλο σου και σήμερα θα μάθεις 3 τρόπους για να το επιτύχεις.

Ξίδι και μαγειρική σόδα

Φτιάξε μια πάστα με ίσα ποσότητα από ξύδι και μαγειρική σόδα. Ανακάτεψε καλά τα δύο υλικά και πρόσθεσε λίγη ποσότητα σε ένα καθαρό πανί και τρίψε τον στον λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί από το ξύλο. Αφού έχει φύγει η βαφή, καθάρισε την περιοχή με ζεστό νερό.

Μαγειρική σόδα, απορρυπαντικό και νερό

Φτιάξτε ένα διάλυμα από 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων και δύο φλιτζάνια ζεστό νερό. Τρίψε τον λεκέ με ένα καθαρό πανί βουτηγμένο στο διάλυμα μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Για πραγματικά επίμονους λεκέδες από βαφή μαλλιών, φτιάξε μια πάστα από ίσες ποσότητες μαγειρικής σόδας και υπεροξειδίου του υδρογόνου. Τρίψε την πάστα πάνω στο λεκέ χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί. Πριν εφαρμόσεις αυτό το μείγμα στον λεκέ, δοκίμασε το σε ένα κρυφό μέρος του ξύλου.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να αλλάξει το χρώμα του ξύλου και να αφήσει έναν πιο αντιαισθητικό λεκέ από αυτόν που προσπαθείς να αφαιρέσεις, γι’ αυτό δοκίμασε το μείγμα πριν το χρησιμοποιήσεις.

Exit mobile version