Marilyn Monroe: 9 πράγματα που δεν ήξερες για την ρουτίνα ομορφιάς της

Η ρουτίνα ομορφιάς της Marilyn Monroe από το μακρινό 1959! 

Από τα κόκκινα χείλη μέχρι τις πλατινέ μπούκλες της, το σήμα κατατεθέν της, η Marilyn Monroe ήταν (και εξακολουθεί να είναι) το απόλυτο σύμβολο της ομορφιάς, που είχε μια τάση για αίγλη που αντηχεί σε πάρα πολλούς από εμάς έως και σήμερα. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στη ρουτίνα ομορφιάς της σταρ στο Old Hollywood.

Ακμή στον λαιμό: 7 tips για να πεις «αντίο» στα σπυράκια

Έμενε μακριά από τον ήλιο

«Προσωπικά είμαι αντίθετη με το βαθύ μαύρισμα γιατί μου αρέσει να νιώθω ξανθιά παντού», εξήγησε η Monroe για το γιατί δεν της άρεσε η έκθεση στον ήλιο, παρά το γεγονός ότι ήταν στη «μόδα στην Καλιφόρνια». Ξέχασε τα bronze και τα self tan που πολλοί από εμάς ορκίζονται σήμερα και πες ναι στη σκιά όπως η Marilyn Monroe.

Της άρεσε μια πολύ συγκεκριμένη απόχρωση του ξανθού

Αν αναρωτήθηκες ποτέ τι απόχρωση μαλλιών ζητούσε η Monroe από τον κομμωτή της, πιθανότατα δεν θα μαντέψεις ότι ήταν «pillow case white». Σύμφωνα με τη συγγραφέα Pamela Keogh, η Monroe φρέσκαρε το χρώμα των μαλλιών της κάθε τρεις εβδομάδες συμβουλευμένη μια σειρά από κομμωτές, όπως η Pearl Porterfield (η οποία φρόντιζε επίσης τα απαλά ξανθά μαλλιά της Jean Harlow) και τον Kenneth Battelle.

Για να αποφύγει το συχνό λούσιμο (που μπορεί να επηρεάσει το χρώμα) ορκίστηκε σε ένα αυτοσχέδιο ξηρό σαμπουάν (Johnson’s Baby Powder) που συνήθιζε να απλώνει κάθε δύο μέρες για να διατηρεί τα μαλλιά της ζωντανά.

Το trick της makeup-artist της για σαρκώδη χείλη

Πώς να δημιουργήσεις τα γεμάτα, σαρκώδη χείλη για τα οποία ήταν τόσο γνωστή η Marilyn; Θα χρειαστείς μόνο το κραγιόν σου. Η make-up artist της εφάρμοζε έως και πέντε διαφορετικές κόκκινες αποχρώσεις (πιο σκούρες, σαθρές κόκκινες στο εξωτερικό και πιο ανοιχτόχρωμες στο εσωτερικό την χειλιών) για να δημιουργήσει πιο μεγάλα και juicy χείλη. Ένα έξυπνο tip που χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα πολλοί make-up artists.

Ήξερε τη σημασία του ύπνου

Μια γυναίκα που απολάμβανε τον ύπνο της, η Monroe μπορούσε να κοιμηθεί από 5 έως 10 ώρες στο φαρδύ μονό κρεβάτι της. Την Κυριακή; «Είναι η μία μέρα της απόλυτης αναψυχής μου. Μερικές φορές χρειάζομαι δύο ώρες για να ξυπνήσω, απολαμβάνοντας τον ύπνο μου», είχε αναφέρει σε συνέντευξή της.

Τι φορούσε στο κρεβάτι

Η Monroe δεν φορούσε ρούχα στο κρεβάτι, δηλώνοντας ότι οι πιτζάμες και τα «ανατριχιαστικά νυχτικά» διαταράσσουν τον ύπνο της. Αυτό που φόρεσε, ωστόσο, ήταν πέντε σταγόνες Chanel No.5, ένα άρωμα που λέγεται ότι είχε προσθέσει και στα παγωμένα λουτρά της. «Ξέρεις, μου κάνουν ερωτήσεις», είπε σε μια συνέντευξη. «Απλώς ένα παράδειγμα: Τι φοράω στο κρεβάτι; Έτσι είπα «Chanel No. 5» γιατί είναι η αλήθεια!».

Chanel N.5

Ναι… λουτρά πάγου

Ενώ ο Wim Hof ​​και πολλοί αθλητές έκτοτε έκαναν δημοφιλή τα παγωμένα ντους και τα μπάνια, η Marilyn ήταν πολύ μπροστά εκείνη την εποχή. Λέγεται ότι συνήθιζε να κάνει παγωμένα μπάνια για να διατηρεί το δέρμα της σφριγηλό και σφιχτό.

Πώς πρόσεχε το δέρμα της

Υποφέροντας από ξηροδερμία (φημολογείται ότι έπλενε το πρόσωπό της με εμμονή έως και 5 φορές την ημέρα για να αποτρέψει τα σπασίματα), ο δερματολόγος της συνταγογραφούσε στην ηθοποιό μια αυστηρή ρουτίνα περιποίησης δέρματος, η οποία διέφερε ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την περίσταση.

Η βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της ξεκινούσε με τον καθαρισμό του προσώπου της με λάδι, χρησιμοποιώντας το Erno Laszlo Active Phelityl Oil, στη συνέχεια άπλωνε την Active Phelityl Cream και την ξέπλενε. Ολοκλήρωνε την skincare routine της με το Controlling Lotion. Όλα αυτά τα προϊόντα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σήμερα.

Απέκτησε τη λάμψη της Monroe

Ενώ σήμερα έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στα highlighter, η Monroe έδινε λάμψη στο μακιγιάζ της με έναν άλλο, ίσως λιγότερο δελεαστικό τρόπο. Εφαρμόζοντας την τάση K-beauty για το «slugging», τοποθετούσε βαζελίνη κάτω από το foundation της για να βοηθήσει το δέρμα να τραβήξει το φως.

Ήταν επίσης λάτρης της κρύας κρέμας, όπως η Pond’s, και άλλων εμβληματικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε ακόμα σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Elizabeth Arden’s Eight Hour Cream και της Nivea Creme, ακόμη και του ελαιολάδου, το οποίο επίσης άπλωνε στο δέρμα της για να αντισταθμίσει την ξηρότητα.

Δεν ήταν λάτρης της γυμναστικής

«Δεν μπορούσα να γυμνάζομαι αν έπρεπε να αισθάνομαι ότι είμαι ταγμένη γι’ αυτό», είπε η Monroe σχετικά με την προσέγγισή της στην προπόνηση. Πολλοί από εμάς θα σχετιστούν.

Αντίθετα, απολάμβανε μια «απλή ρουτίνα σύσφιξης του μπούστου», η οποία περιελάμβανε να σηκώνει βάρη δύο, πέντε κιλών πάνω από το κεφάλι της 15 φορές, μετακινούμενη από τη «θέση του βραχίονα». Το έκανε δίπλα στο κρεβάτι μέχρι να κουραστεί κάθε πρωί.

Exit mobile version