Τι σημαίνουν a.m. και p.m. για την ώρα στα αγγλικά; Ελάχιστοι γνωρίζουν (video)

Εσείς ξέρετε την σωστή απάντηση;

Μπορεί να θεωρείτε πως γνωρίζει ακριβώς τι σημαίνουν τα a.m. και p.m. αλλά πιστέψτε μας, δεν είναι ακριβώς αυτό που έχετε σκεφτεί ή μπορεί και να σας έχει μεταφερθεί λανθασμένα από κάποιον άλλον.

Συγκεκριμένα, πολλοί θεωρούν πως a.m. είναι τα αρχικά γράμμα για την φράση «after midnight» ή στα ελληνικά «μετά τα μεσάνυχτα» και p.m. σημαίνει – κατά το ίδιο σκεπτικό – «past midday», το οποίο μεταφράζεται «μετά το μεσημέρι». Ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Η σωστή απάντηση είναι πως τα αρκτικόλεξα προέρχονται από τα λατινικά και έχουν την ίδια έννοια με τα ελληνικά. Όπως το «π.μ.» σημαίνει «προ μεσημβρίας» και το «μ.μ.» σημαίνει «μετά μεσημβρίαν», έτσι το «a.m.» σημαίνει «ante merīdiem» και το «p.m.» σημαίνει «post merīdiem».

Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να πουν, αλλά και να γράψουν την ώρα πιο… ηλεκτρονικά και μετά τις 12 το μεσημέρι δεν… συνεχίζουν λέγοντας «Μία», αλλά 13:00. Όμως, ακόμα και τώρα, πιο διαδεδομένο παραμένει το σύστημα των δύο 12ωρων, κυρίως στον προφορικό λόγο.

Δείτε το βίντεο…

Συνεχής ενημέρωση – Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Θέλει προσοχή η εμμονή! Η ενημέρωση του Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

Δείτε την πρώτη φωτογραφία που «ανέβηκε» στο Ίντερνετ (pic)

Big Brother: Οριστικό τέλος για την 24ωρη μετάδοση του – Αποκάλυψη για Σοφία και Δημήτρη (video)

Exit mobile version