Απίστευτες εικόνες! Άδειασε η Βενετία λόγω κορονοϊού – Οι δορυφορικές λήψεις της NASA (photos)

Εξαιρετικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το διάστημα!

Την τρομερή αλλαγή που προκάλεσε η πανδημία σ’ όλον τον κόσμο και ειδικά στην Ιταλία παρουσιάζει η NASA μέσω εικόνων που τραβήχτηκαν από τον δορυφόρο. Η Υπηρεσία Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε στην δημοσιότητα δύο φωτογραφίες από την Βενετία, μία πριν την εξάπλωση του νέου φονικού ιού και μία μετά την καραντίνα που έχει επιβληθεί.

Άλλωστε, η γειτονική χώρα κατέχει την τραγική πρωτιά στον αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν η πρώτη χώρα παγκοσμίως στα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, επιβλήθηκε καθολική καραντίνα, την οποία έχουν σεβαστεί σε μεγάλο βαθμό οι Ιταλοί.

Παράλληλα, ο περιορισμός στις μετακινήσεις, αλλά και η απουσία τουριστών από άλλες χώρες έχει προκαλέσει μία μεγάλη αλλαγή, ειδικά σε μέρη που μέχρι πριν μερικές εβδομάδες συγκέντρωναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ένα από αυτά τα μέρη είναι και η Βενετία. Η NASA παρουσίασε την μεγάλη αλλαγή που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε δύο φωτογραφίες. Η πρώτη είναι τραβηγμένη στις 19 Απριλίου του 2019, όπου φαίνεται η μεγάλη ροή από βάρκες και γόνδολες στο μεγάλο κανάλι της πόλης, αλλά και η κίνηση που υπάρχει προς το Μουράνο. Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, στις 13 Απριλίου του 2020, εν μέσω καραντίνας για τον κορονοϊό, το μεγάλο κανάλι της Βενετίας φαίνεται… άδειο, ενώ δεν υπάρχει η κίνηση και προς το διάσημο νησί.

Δείτε τις φωτογραφίες…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.

Exit mobile version