Εξωφρενικό: Ξεκίνησε στο διαδίκτυο το «George Floyd Challenge» (pics)

Εξωφρενικό: Ξεκίνησε στο διαδίκτυο το «George Floyd Challenge» (pics)
AP Images

Δεν χωρούν λόγια…

Σάλος έχει προκληθεί στα social media μετά τη «γέννηση» ενός απαράδεκτου challenge που έχει να κάνει με τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Την ώρα που στις ΗΠΑ επικρατεί χάος με διαδηλώσεις, θανάτους και συλλήψεις, ξεκίνησε ένα αηδιαστικό challenge στο διαδίκτυο.

Νέοι χλευάζουν με άρρωστο τρόπο τη σύλληψη και το θάνατο του 46χρονου στη Μινεάπολη, βγάζοντας φωτογραφίες με φίλους τους πατώντας τους με το γόνατο στο λαιμό, όπως δηλαδή έκανε ο αστυνομικός στον Φλόιντ.

Το #GeorgeFloydChallenge έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τους κολοσσούς των social media να κρύβουν αυτό το hashtag, ώστε να μην μπορεί κανένας χρήστης να κάνει αναζήτηση σε αυτό και να δει φωτογραφίες.

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως ερευνούν τις φωτογραφίες αυτές και πως έγινε η σύλληψη ήδη δύο νεαρών που ανέβασαν μία τέτοια φωτογραφία, οι οποίοι έπειτα αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. «Κατανοούμε ότι αυτή η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει σημαντική αναστάτωση και θέλουμε να καθησυχάσουμε το κοινό ότι διερευνάται σθεναρά και θα αντιμετωπιστεί ως έγκλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Δείτε τις εξωφρενικές φωτογραφίες στην παρακάτω gallery.

Διαβάστε επίσης:

Μικρές κηλίδες στα αυγά - Δεν φαντάζεστε τι είναι (photos)

Ξέρετε ποιο είναι το όνομα της Μπελούτσι; Θα τρελαθείτε με την απάντηση (video)

Χτύπησε συναγερμός και πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους - Δεν φαντάζεστε τι είδαν (video)