Τα μοντέλα καιρού… τρελαίνονται! Βάζουν στην κατάψυχη όλη την Ελλάδα. Χιόνια και στην Αθήνα (Photos)

Είναι απίστευτο το ενδιαφέρον που αρχίζει να παρουσιάζει η εξέλιξη του καιρού στη χώρα μας, από τις 15 Δεκεμβρίου και για περίπου δύο εβδομάδες, καθώς τα μοντέλα πρόγνωσης «βλέπουν» καθόδους πολικών θερμοκρασιών στην Ελλάδα, που δεν αποκλείεται να αφήσουν πίσω τους ιστορικό χιονιά.

Οι εναλλαγές, πάντως, από μοντέλο σε μοντέλο πρόγνωσης καιρού αλλά και από τρέξιμο σε τρέξιμο, αλλάζουν με απίστευτους ρυθμούς. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, όμως, είναι αυτά που προκαλούν ακόμα και… πανικό, καθώς φέρνουν πολικές θερμοκρασίες στην Ελλάδα από τις 16 Δεκεμβρίου, με σχεδόν τις περισσότερες περιοχές της χώρας να βρίσκονται υπό του μηδενός και πολλές να γράψουν διψήφιο νούμερο αρνητικών θερμοκρασιών.

Τώρα, ως προς την επαλήθευση ή μη αυτών των προγνώσεων είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσουν οι μετεωρολόγοι με ακρίβεια, γι’ αυτό και κανένας δεν παίρνει την ευθύνη να μιλήσει δημόσια για το αν τελικά θα «σκάσει» πάνω στην Ελλάδα ο αυλώνας του πολικού ψύχους από τη Σιβηρία, ή θα μετακινηθεί ανατολικά και θα «θάψει» την Τουρκία στα χιόνια.

Σε περίπτωση που επαληθευτεί το πρώτο σενάριο, πάντως, δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στην Αθήνα στο διάστημα από τις 17 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου να δουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και πάλι μια άσπρη μέρα, στα επίπεδα της χιονόπτωσης που είχε καταγραφεί ως η τελευταία σημαντική στο Λεκανοπέδιο, τον Φλεβάρη του 2008.

Γεγονός, ωστόσο, είναι ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, αλλά και πως ο χειμώνας έχει αποφασίσει φέτος να κάνει εξαιρετικά αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη κυκλοφορούν και χάρτες χιονιού ακόμα και για την Αθήνα.

Δείτε τις φωτογραφίες…

Exit mobile version