Ολοένα και πιο κοντά ο νέος χιονιάς! Θα χιονίσει και μέσα στην Αθήνα (Photos)

Εδώ και αρκετές μέρες γράφουμε για την τάση του καιρού να προσφέρει μια ακόμα ψυχρή εισβολή και μάλιστα με σημαντικότατες χιονοπτώσεις, στο διάστημα από 28-30 Δεκεμβρίου, στα ανατολικά προσήνεμα της Ελλάδας.

Ολα δείχνουν πως θα πρέπει να θεωρείται πια δεδομένη η κατάβαση του ψύχους από τη Σιβηρία και η συνοδεία του με έντονα φαινόμενα χιονοπτώσεων, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Οι χιονοπτώσεις θα αφορούν στην ανατολική Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου, του βορειοανατολικού και του ανατολικού Αιγαίου και κατά διαστήματα θα είναι έντονες και θα προσφέρουν χιονοστρώσεις σε ημιορεινά και ορεινά, αλλά ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Σε ό,τι αφορά στο κέντρο της Αθήνας, που στις προηγούμενες ψυχρές εισβολές του Δεκέμβρη δεν είδε… άσπρη μέρα, θέτει σοβαρότατη πια υποψηφιότητα για να συμβεί κάτι τέτοιο στις 29 Δεκεμβρίου, όταν και θα επικρατήσει στην πρωτεύουσα κλειστός καιρός και με χιονοθερμοκρασίες σε όλον τον νομό.

Δείτε στη γκάλερι τους χάρτες χιονιού και θερμοκρασιών που πιστοποιούν, σύμφωνα με το τελευταίο τρέξιμο των προγνωστικών μοντέλων το απόγευμα του Σαββάτου, πως θα έρθει ο χιονιάς στην Ελλάδα από τις 28 Δεκεμβρίου.

Exit mobile version