Κλείδωσε: Ετσι θα χτυπήσει ο χιονιάς την Αθήνα από 29 μέχρι 31 Δεκεμβρίου (photos)

Ολα δείχνουν ότι ο καιρός θα προσφέρει… άσπρες μέρες και στους κατοίκους της Αθήνας στο διάστημα από 29 έως 31 Δεκεμβρίου, ενώ σε όλη την Ελλάδα θα επικρατήσουν πολικές θεμοκρασίες, καθώς ένα από τα πιο ψυχρά συστήματα των τελευταίων ετών κατεβαίνει στη χώρα μας από τη Σιβηρία. Θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας…

Και τα απογευματινά, κυριακάτικα, τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων «συμφωνούν» και φέρνουν χιονιά διαρκείας από τις 28 (για ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, με το 2016 να μας αποχαιρετά με πολλές έως πάρα πολλές περιοχές της κεντρικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, ντυμένες στα λευκά.

Η ψυχρή εισβολή έχει πια «κλειδώσει» για τα καλά και οι λεπτομέρειες της θέσης του χαμηλού που θα τη συνοδεύσει και το οποίο θα δημιουργηθεί στο Αιγαίο, είναι αυτές που θα κρίνουν τις ποσότητες τους χιονιού που θα πέσει και σε ποια υψόμετρα, αν και ακόμα και η… συγκρατημένη, παραδοσιακά ΕΜΥ, μιλά γενικά για χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά της κεντρικής Ελλάδας, κάτι που θεωρείται ήδη ως η πρώτη μεγάλη επιβεβαίωση πως θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν πρέπει, μάλιστα, να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ώστε αυτός ο χιονιάς να συνδεθεί ιστορικά με εκείνον του 2008, τον τελευταίο που επισκέφτηκε και άφησε υψηλές ποσότητες χιονιού μέσα στο λεκανοπέδιο της Αθήνας.

Δείτε στους χάρτες που ακολουθούν καρέ καρέ την εξέλιξη της καθόδου των ψυχρών μαζών από τη Σιβηρία ανά ημέρα, αλλά και τους χάρτες του υετού, που με τις λευκές κάθετες γραμμές δείχνουν πού θα χιονίζει από τις 28 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

Exit mobile version