Πλησιάζει ο χιονιάς στην Αθήνα: Πού θα το στρώσει; Χάρτες θερμοκρασιών και υετού (photos)

Με ασφάλεια, όσο μπορεί βέβαια πάντα να είναι ασφαλής όταν έχει να κάνει με τον καιρό, μπορούμε να μιλήσουμε για την πιο ισχυρή χιονοκακοκαιρία που έχει πλήξει τα τελευταία χρόνια την Αττική και την Εύβοια, με διάρκεια από τις 29 τα ξημερώματα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου αργά το βράδυ. Κλείδωσαν οι χιονοπτώσεις και μέσα στην Αθήνα…

Τα φαινόμενα που θα συνοδεύσουν αυτή τη νέα ψυχρή εισβολή, η οποία θα χτυπήσει με σφοδρότητα τις περιοχές από τη Φθιώτιδα και κάτω και θα φτάσει μέχρι την Κρήτη, θα είναι οι κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, οι θυελλώδεις άνεμοι που στο Αιγαίο, ίσως φτάσουν τοπικά και τα 10 μποφόρ και οι εκτεταμένες και σε πολλές περιοχές έντονες έως σφοδρές χιονοπτώσεις.

Σοβαρή υποψηφιότητα για χιονοστρώσεις θέτουν πια για τα καλά όλα τα βόρεια προάστια της Αθήνας, από τις 29 Δεκεμβρίου μέχρι τα ξημερώματα της 31ης, ενώ θα δουν άσπρη μέρα και τα δυτικά προάστια, στις γνωστές περιοχές που βρίσκονται στους πρόποδες της οροσειράς της Πάρνηθας και του Υμηττού, αλλά και αυτές που έχουν κάποιο υψόμετρο (βλ. Πετρούπολη, Κηπούπολη, Χρυσούπολη).

Ομως, καθώς ο χιονιάς πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις και όπως έχει δείξει η ιστορία, ειδικά όταν σχηματίζεται χαμηλό στο Αιγαίο, είναι απρόβλεπτος, τίποτα και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ξυπνήσει στα λευκά μεγάλο μέρος της πόλης της Αθήνας, το πρωί της 30ής και της 31ης Δεκεμβρίου.

Θα δείτε, άλλωστε, στους χάρτες χιονιού πως θα υπάρχει υετός ικανοποιητικός για να προσφέρει σημαντικές χιονοπτώσεις, ενώ οι θερμοκρασίας στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα είναι απολύτως ευνοϊκές.

Εν αναμονή, λοιπόν, του κύματος ψύχους που θα σαρώσει όλη την Ελλάδα, με τους μεγάλους κερδισμένους αυτής της χιονοκαιρίας να είναι οι κάτοικοι στα Ανατολικά Προσήνεμα, καθώς από τη Βόρεια Ελλάδα το πέρασμα θα είναι σύντομο, θα αφορά στις 28 Δεκεμβρίου και θα αφήσει λίγα φαινόμενα.

Δείτε, λοιπόν, τους χάρτες υετού και θερμοκρασίων, από μέρα σέ μέρα και ετοιμαστείτε για… λευκή παραμονή Πρωτοχρονιάς, όσοι βρίσκεστε στις περιοχές που ευνοούνται, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, από την επέλαση, μια ακόμη μέσα στο Δεκέμβριο, του χιονιά…

Exit mobile version