Αφαίρεσαν από τον Μπολτ το χρυσό από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου!

Αφαίρεσαν από τον Μπολτ το χρυσό από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου!

Σαν βόμβα έσκασε η απόφαση της επιτροπής τελικά να αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο που είχε κερδίσει ο επί 8 πλέον φορές και όχι 9 όπως ήταν, Ολυμπιονίκης από τη Τζαμάικα Γιουσέιν Μπολτ μετά από έλεγχο που έγινε.

Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε αφορούσε τον Νέστα Κάρτερ που έτρεχε μαζί με τον Γιουσέιν Μπολτ και είχαν κατακτήσει ένα μετάλλιο. Η Τζαμάικα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 37.10 ο οποίος ήταν και νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Έπειτα, όμως, από την τελευταία εξέλιξη το Τρίνινταν και Τομπάγκο θα είναι εκείνο που θα κατακτήσει το χρυσό με την Ιαπωνία στη δεύτερη θέση και τη Βραζιλία να ανεβαίνει στο βάθρο.

Πέρα από τον Κάρτερ, στην τετράδα της Τζαμάικα ήταν και οι Μπολτ, Φράτερ και Πάουελ με τον πρώτο να είναι ο μεγαλύτερος χαμένος αφού πλέον έχει οκτώ χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και όχι εννιά. Τον περασμένο Ιούνιο όταν είχε ερωτηθεί σχετικά ο Μπολτ είχε τονίσει: "Είναι μεγάλη η απογοήτευση να έχεις δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να γίνεις Ολυμπιονίκης και τώρα να συμβαίνει αυτό. Πονάει η καρδιά μου. Αυτά συμβαίνουν στη ζωή. Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι πρέπει να επιστρέψω το χρυσό μετάλλιο της σκυτάλης, δεν έχω πρόβλημα να το κάνω".