Αυτή η κοπέλα είδε έναν αστυνομικό να πέφτει από τη μηχανή του μετά από σφοδρό ατύχημα – Η αντίδρασή της θα σας συγκλονίσει!

Η δεκαεφτάχρονη έσωσε τη ζωή ενός τραυματισμένου αστυνομικού

Η Thalia Rodriguez οδηγούσε, όταν είδε έναν άνδρα να αιμορραγεί στην άκρη του δρόμου. Η 17χρονη πήγε αμέσως να δει τι συμβαίνει. Τότε κατάλαβε, ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει τις πρώτες βοήθειες που είχε διδαχτεί σε μια τάξη του γυμνασίου.

«Ήξερα ότι δεν έπρεπε να πανικοβληθώ», είπε. «Εκείνη τη στιγμή ήταν μόνο αυτός, μόνο η σωτηρία του, έπρεπε να κερδίσω χρόνο. Όλα τα άλλα σε ένα τέτοιο σενάριο, φαίνονται θαμπά εκτός από αυτό στο οποίο εστιάζεις».

Η Rodriguez έλεγξε την αναπνοή του ανθρώπου, πήρε τον παλμό του και έμεινε δίπλα του καθώς συνέχιζε να αιμορραγεί. Το αριστερό του πόδι είχε φύγει, το δεξί του πόδι ήταν τραυματισμένο και ο άντρας δεν ανταποκρίνονταν.

Σύντομα, μια άλλη οδηγός σταμάτησε για να βοηθήσει. Αυτή η οδηγός, έτυχε να είναι νοσοκόμα, αλλά η επόμενη κίνηση της Rodriguez ήταν αυτή που έσωσε τη ζωή του ανθρώπου. Η νοσοκόμα Vianca Diaz, πήρε μια ζώνη από το αυτοκίνητό της και η Rodriguez την τύλιξε γύρω από το πόδι του άνδρα που αιμορραγούσε.

«Από εκεί και πέρα, το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να περιμένουμε μέχρι να φτάσει η ιατρική υπηρεσία», είπε.

Η Rodriguez αργότερα, έμαθε ότι ο άντρας που είχε σώσει ήταν εκτός υπηρεσίας και ήταν ο αρχηγός της αστυνομίας του Μαϊάμι, Ricky Carter.

«Είναι δύσκολο να είσαι 17 και να αισθάνεσαι τόσο άνετα με μια τέτοια κατάσταση», δήλωσε ο Luis Espinosa, καθηγητής ιατρικής έκτακτης ανάγκης της Rodriguez. «Εντυπωσιάστηκα με τις δεξιότητες πρώτων βοηθειών της, αλλά εντυπωσιάστηκα περισσότερο από την αντίδρασή της υπό πίεση».

Ο Espinosa πρόσθεσε, ότι η Rodriguez έκανε τη σωστή κίνηση εφαρμόζοντας τη ζώνη.

«Με κάθε ειλικρίνεια σε αυτό το σενάριο, ο πιο καταρτισμένος καρδιακός χειρούργος στον τομέα θα έκανε το ίδιο πράγμα», είπε. «Έπρεπε να σταματήσει η αιμορραγία, δεν υπήρχε άλλος τρόπος για γίνει, το πόδι θα χανόταν έτσι κι αλλιώς, έτσι ήταν μια μεγάλη απόφαση σε μια μεγάλη στιγμή.»

Ο δάσκαλος πρόσθεσε ότι ήταν περήφανος που είδε έναν από τους μαθητές του να εφαρμόζει την εκπαίδευσή του και να σώζει τη ζωή κάποιου.

Η Rodriguez, δήλωσε ότι σχεδιάζει να πάει σε κολέγιο και να κάνει μαθήματα πρώτων βοηθειών, με στόχο να γίνει πυροσβέστης.

«Ευτυχώς που εκείνη η νεαρή κοπέλα σταμάτησε να βοηθήσει και να σώσει τη ζωή του», σχολίασε ένας αναγνώστης, απαντώντας στην ιστορία της σελίδας στο Facebook.

«Φοβερή η νεαρή κοπέλα! Θα γίνει πολύ ικανή!», πρόσθεσε ένας άλλος.

Πηγή: fanpage.gr

Exit mobile version