Δάσκαλοι έκαναν παρατήρηση σε μαθήτρια επειδή δεν φορούσε…σουτιέν!

Απίστευτο κι όμως έγινε…

Μαθήτρια εμφανίστηκε χωρίς στηθόδεσμο στο σχολείο και φυσικά οι δάσκαλοι της έκαναν παρατήρηση, στέλνοντάς τη στη διεύθυνση.

Η ίδια δεν έκρυψε την έκπληξή της: «Όταν η διευθύντρια με ρώτησε αν φορούσα σουτιέν, σοκαρίστηκα. Δεν πίστευα πως θα ρωτούσε μία τόσο επεμβατική ερώτηση. Ξεπέρασε εντελώς τα όρια» δήλωσε η Remy στην Teen Vogue.

To να φοράς σουτιέν είναι απλά επιλογή και όχι μία που κάθε άνθρωπος με στήθος είναι υποχρεωμένος να κάνει.

Το να μην φοράς σουτιέν δεν δείχνει τίποτα γι εσένα, ωστόσο, η δασκάλα στη συγκεκριμένη περίπτωση υπονοεί πως το να μην φοράς σουτιέν είναι με κάποιο τρόπο κακό ή ανήθικο. Το στήθος, βέβαια, δεν φέρει σεξουαλικότητα από μόνο του, παρά μόνο όταν άλλοι το αντιμετωπίζουν ως κάτι σεξουαλικό.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με πολλά dress codes -θεωρούν πως το γυμνό δέρμα ή οι φούστες μέχρι ένα συγκεκριμένο μήκος αποτελούν “περισπασμό” ή είναι ακατάλληλα, αλλά το σώμα δεν είναι εκ φύσεως σεξουαλικό. Την ίδια άποψη έχει και η Remy, σύμφωνα με το Yahoo! Style.

“Aν η διευθύντριά μου ενδιαφερόταν τόσο για το bullying ή τους μαθητές που μιλούν άσχημα για εμένα.. τότε θα έπρεπε να επικεντρωθεί στους μαθητές που έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά,” δήλωσε. “Εμείς, ως γυναίκες, δεν θα έπρεπε να υποστούμε ταπείνωση για τα σώματά μας.”

Exit mobile version