Πέθανε «ο πιο θλιμμένος ελέφαντας του κόσμου». Ζούσε για 43 χρόνια με κατάθλιψη! (video+photos)

Η Flavia, ζούσε στον ζωολογικό κήπο από τότε που ήταν 3 ετών.

Ένας θηλυκός ελέφαντας, που έγινε γνωστός ως «ο πιο θλιμμένος στον κόσμο», πέθανε έχοντας ζήσει μόνος του σε ζωολογικό κήπο εδώ και 43 χρόνια.

Ο ασιατικός ελέφαντας, που ονομαζόταν Flavia, πέθανε στον ζωολογικό κήπο της Κόρδοβα την περασμένη εβδομάδα, όπου ζούσε από τότε που ήταν τριών ετών.

Η κατάσταση της υγείας της Flavia λέγεται πως είχε αρχίσει να επιδεινώνεται ραγδαία τους τελευταίους έξι μήνες πριν τελικά φύγει από τη ζωή.

Ο ζωολογικός κήπος συνεργαζόταν με την φιλοζωική οργάνωση PACMA για να καταφέρει να μετακομίσει την 46χρονη Flavia σε ένα καταφύγιο, όπου πίστευαν πως θα βελτιωνόταν η υγεία της. Ωστόσο, η PACMA υποστηρίζει πως ο ελέφαντας ζούσε για πολλές δεκαετίες «σε απομόνωση και μοναξιά» μην έχοντας την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με άλλους ελέφαντες.

Η Amparo Pernichi, επικεφαλής σύμβουλος για περιβαλλοντικά θέματα, είπε σε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο της Κόρδοβα πως η Flavia δεν μπορούσε πλέον ούτε να σταθεί όρθια μόνη της και γι’ αυτό αποφασίστηκε να υποβληθεί σε ευθανασία. Η ίδια περιέγραψε τον ελέφαντα ως «σύμβολο» της πόλης, λέγοντας πως ο θάνατος του ζώου ήταν ιδιαιτέρως θλιβερός για εκείνους που την φρόντιζαν σε όλη τη ζωή της και στις τελευταίες της στιγμές.

Η PACMA ζήτησε να μην φτάσουν άλλα ζώα στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο και να εκείνα που βρίσκονται ήδη εκεί, σε καθεστώς αιχμαλωσίας, να μην επιτραπεί να αναπαραχθούν.

«Όλα αυτά τα χρόνια, η Flavia ήταν μόνη της και αιχμάλωτη στον ζωολογικό κήπο. Ελπίζουμε κανένα άλλο ζώο να μην χρειαστεί να περάσει κάτι τέτοιο ξανά», σχολίασε η πρόεδρος της οργάνωσης, Silvia Barquero.

Οι ελέφαντες είναι κοινωνικά ζώα όπως οι άνθρωποι και είναι γνωστοί για τους ισχυρούς δεσμούς που αναπτύσσουν μέσα στις αγέλες τους. Ελεύθεροι στη φύση μπορούν να ζήσουν μέχρι και 70 χρόνια.

Δείτε το βίντεο και τη gallery:

Exit mobile version