Εξαιρετική πρωτοβουλία: Κόσμος μαζεύει «συλλογικά» σκουπίδια, καθαρίζει πάρκα και παραλίες σε όλο τον πλανήτη! (photos)

Επιτελούν σημαντικό έργο

Μια νέα «πρόκληση» έχει αρχίσει να κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει ήδη τον κόσμο καλύτερο, με ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να καθαρίζουν εθελοντικά πάρκα και παραλίες από τα σκουπίδια.

Η καμπάνια ονομάζεται «Trashtag Challenge» και ήδη εμπνέει εκατοντάδες κόσμου σε Twitter, Instagram να βγούν μια βόλτα έξω και να μαζέψουν οποιοδήποτε σκουπίδι βλέπουν μπροστά τους.

Προκειμένου να πάρει κάποιος μέρος σ αυτή τη viral δοκιμασία, το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να βρει μια περιοχή γεμάτη με απορρίμματα ή έστω έναν ξεχειλισμένο κάδο, να τα καθαρίσει και στη συνέχεια να δημοσιεύσει φωτογραφίες από το πριν και το μετά, χρησιμοποιώντας το hashtag #trashtag.

Η αλήθεια είναι ότι το εν λόγω hashtag δεν είναι καινούργιο, αφού κυκλοφορεί εδώ και 3-4 χρόνια. Το 2015 η UCO, μια εταιρία η οποία κατασκευάζει εξοπλισμό για κάμπινγκ, ορειβασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, είχε αρχίσει το πρότζεκτ #TrashTag, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να συλλέξει απορρίμματα.

Άγνωστο έως τώρα, πώς η πρωτοβουλία άρχισε ξανά να εξαπλώνεται, με εκατοντάδες χρήστες να διαφημίζουν την ιδέα, προσκαλώντας κι άλλους να βρουν «ένα μέρος που χρειάζεται καθάρισμα» και να τραβήξουν μια φωτογραφία όταν θα έχουν ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησαν να κάνουν!

Δείτε τη gallery:

Exit mobile version