Απίστευτο: Η Ελλάδα είναι πρώτη σε όλη την Ευρώπη σε πληθυσμό γιδιών! (photos)

Ελληνική παράδοση στην κτηνοτροφία

Από την αρχαιότητα και το θεό Δία και σε όλη την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας, το γίδινο γάλα και τα προϊόντα που παράγονται από αυτό… αποτέλεσαν βασικό στοιχείο της διατροφής των Ελλήνων.

Τα πλεονεκτήματα του γίδινου γάλακτος σε σχέση με το αγελαδινό είναι γνωστά. Το κυριότερο είναι ότι θεωρείται υποαλλεργικό!

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε πληθυσμό γιδιών. Στη χώρα μας εκτρέφονται περίπου 4.5 εκατομμύρια (Η Ελλάδα είναι πρώτη στη γιδοτροφία με 47,6% των αρμεγόμενων γιδιών της ΕΕ).

Ο καθηγητής του τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Γεώργιος Αρσένος, λέει χαρακτηριστικά: «Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις ευεργετικές ιδιαιτερότητες του γίδινου γάλακτος ενώ γνωρίζουν τα προβλήματα τροφικών αλλεργιών που σχετίζονται με την κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος. Η δυσανεξία και η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα απασχολεί παιδιάτρους και γονείς»

Συμπληρώνει την σκέψη του αναφέροντας: «Βρέφη με προβλήματα στο γαστρεντερικό εξαιτίας του αγελαδινού γάλακτος, θεραπεύτηκαν μετά από κατανάλωση γίδινου. Η εστίαση πλήθους ερευνητών διεθνώς, στις ευεργετικές ιδιότητες του γίδινου γάλακτος δίνει σύμφωνα με τον ίδιο, σταδιακά προστιθέμενη αξία σε ένα προϊόν που η Ελλάδα έχει σημαντική παραγωγή και προοπτικές ανάπτυξης»

Δείτε τη gallery:

Exit mobile version