Δάσκαλος στη Γκάνα διδάσκει πληροφορική, προσομοιώνοντας την οθόνη του υπολογιστή σε… μαυροπίνακα! (photos)

Ο αυτοσχεδιασμός ενός δασκάλου στη Γκάνα δεν έχει προηγούμενο

Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει ο αυτοσχεδιασμός ενός δασκάλου στη Γκάνα που για να διδάξει πληροφορική στους μαθητές του, ζωγραφίζει στο χέρι όλο το Word πάνω στον μαυροπίνακα, καθώς στο σχολείο δεν υπάρχουν καθόλου υπολογιστές.

«Κάθε δάσκαλος έχει τον τρόπο του να παρουσιάζει το μάθημα. Αυτός είναι ο δικός μου», εξηγεί ο Owura Kwadwo, που διδάσκει σε μια αγροτική κοινότητα της χώρας, όπου δεν υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός για σωστή διδασκαλία του μαθήματος.

«Το κάνω για να καταλάβουν οι μαθητές μου τι διδάσκω. Τουλάχιστον να έχουν μια εικόνα του τι θα δουν, έστω ότι βρίσκονται κάποια στιγμή μπροστά από έναν υπολογιστή», λέει ο νεαρός δάσκαλος, του οποίου η μέθοδος φαίνεται πως αποδίδει αφού τα παιδιά διασκεδάζουν αλλά και μαθαίνουν μέσω του αυτής της πρωτόγνωρης προσπάθειας!

Από την ανάρτηση και έπειτα, ο ίδιος έχει ήδη λάβει δωρεές για φορητούς υπολογιστές και προτζέκτορες, κάτι για το οποίο νιώθει ευγνώμων.

«Υπάρχουν πολλά σχολεία που έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Θα δώσω και σε αυτά κάποιες από τις δωρεές, για να επωφεληθούν κι αυτοί», τονίζει.

Δείτε τη gallery:

Exit mobile version