Απίστευτο! Σώζεται το Βασίλειο της Βρετανίας λόγω… γέννησης τεσσάρων κορακιών (photos)

Μία απίστευτη προφητεία κρατάει… ζωντανό το Βασίλειο της Βρετανίας.

Πριν από μερικούς αιώνες, επί βασιλείας του Καρόλου Β’ είχαν φτάσει στον Πύργο του Λονδίνου, που είναι χτισμένος στις όχθες του ποταμού Τάμεση, ένα σμήνος κορακιών. Ο αστρονόμος Τζον Φλάμστιντ είχε διαμαρτυρηθεί για την παρουσία τους και ζήτησε να τα διώξουν γιατί τον εμπόδιζαν στην μελέτη του.

Ωστόσο, μόλις ο Βασιλιάς ζήτησε την άποψη των συμβούλων του, ενημερώθηκε για μία… τρελή προφητεία, σύμφωνα με την οποία, αν τα κοράκια έφευγαν από τον Πύργο, το Βασίλειο θα γνώριζε μία μεγάλη τραγωδία. Έτσι, διέταξε την παραμονή έξι πτηνών, ούτως ώστε να μην επιβεβαιωθεί η κατάρα.

Μπορεί να έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, όμως, ακόμα και σήμερα, στον Πύργο του Λονδίνου «μένουν» κοράκια, τα οποία τυγχάνουν βασιλικής περιποίησης και φροντίδας. Το ευχάριστο για τους Βρετανούς είναι πως πλέον στην… παρέα των επτά κορακιών προστέθηκαν τέσσερις νεοσσοί, με αποτέλεσμα να υπάρχει αισιοδοξία για το Βασίλειο.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι εδώ, στον Πύργο του Λονδίνου, έχουμε τώρα τέσσερις καταπληκτικούς νεοσσούς. Είναι η πρώτη φορά που γεννιούνται νεοσσοί στον Πύργο του Λονδίνου εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια», ήταν τα λόγια του Κρίστοφερ Σκάιφι, που είναι υπεύθυνος για τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου.

«Αποφασίσαμε ότι θα είναι πραγματικά καλή ιδέα να δούμε αν θα μπορούσαμε να εκθρέψουμε μόνοι μας κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας, αφού ο μύθος αναφέρει ότι αν τα κοράκια φύγουν από τον Πύργο του Λονδίνου, αυτός θα καταρρεύσει και μεγάλο κακό θα πέσει στο βασίλειο».

Δείτε…

Exit mobile version