Κηδεία Θάνου Μικρούτσικου: Ήταν όλοι εκεί – Θλίψη στο «τελευταίο αντίο» στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη

Πλήθος απλού κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής αλλά και καλλιτέχνες, είπαν τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, το «τελευταίο αντίο» στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (28/12).

Οι μεγαλύτερες γενιές που ταυτίστηκαν με τα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη αλλά και οι νεότερες, που γνώρισαν και αγάπησαν τις μουσικές του αγνόησαν το τσουχτερό κρύο προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο δημιουργό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του Μερα25 Γιάνης Βαρουφάκης, η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ κ.α. ήταν μερικοί μόνο από τους πολιτικούς που βρέθηκαν το πρώτο Νεκροταφείο.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκινημένος εκφώνησε επικήδειο λόγο, αναφερόμενος φυσικά στη ζωή και στο μεγάλο έργο του Θάνου Μικρούτσικου.

Όπως είπε, ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν ένας μουσικός που άφησε αποτύπωμα σε πολλά μουσικά είδη, ρεμπετικο, έντεχνο,τζαζ, ροκ, μέσα από παραδοσιακή και σύγχρονη γλώσσα.

Αυτό όμως που έκανε την τέχνη του να ξεχωρίζει αισθητά ήταν η ικανότητά του να εκφράζει πιο βαθειά συναισθήματα, με μια διαλεκτική σκέψη, και αντιλαμβανόμενος τις μουσικές “φόρμες” ως μια μουσική εμπειρία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι δύσκολο “να μάθουμε να ζούμε χωρίς εσένα, χωρίς να είσαι στην σκηνή των φεστιβάλ της ΚΝΕ”.

Περιέγραψε τον Θάνο Μικρούτσικο ως έναν ανατροπέα των φθαρμένος αστικών ιδεολογιών, με ένα πρωτόγνορο και γνήσια λαϊκό έργο.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube

Exit mobile version