Contagion: Η ταινία προειδοποιεί πως ο άνθρωπος προκαλεί τις πανδημίες (video)

Η σκηνή που αποτελεί προειδοποίηση για τον αντίκτυπο του ανθρώπου στο περιβάλλον.

Στην… επιφάνεια επέστρεψε, έπειτα από περίπου 10 χρόνια από την πρεμιέρα στους κινηματογράφους, η ταινία Contagion. Στην συγκεκριμένη ταινία παρουσιάζεται ένας νέος ιός που αφήνει πίσω του χιλιάδες θύματα, προκαλώντας πανδημία, όπως τον κορονοϊό, ο οποίος έχει βάλει στον… πάγο όλον τον κόσμο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κτηνιατρική παθολόγο, Δρ. Τρέισι ΜακΝαμάρα, η οποία βοήθησε στα πρώτα στάδια της ταινίας, το τελευταίο πεντάλεπτο του Contagion είναι όλο μία προειδοποίηση προς τον κόσμο, για την αντίκτυπο που έχει ο άνθρωπος στο περιβάλλον και τον τρόπο που οι πράξεις μπορούν να προκαλέσουν πανδημίες.

«Θα ήθελα, καθώς οι άνθρωποι παρακολουθούν αυτή την ταινία, να δουν προσεκτικά τα τελευταία πέντε λεπτά. Όλο αυτό το σενάριο, αυτό συμβαίνει», αναφέρει μεταξύ άλλων η γιατρός σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Metro.

Σ’ αυτή τη σκηνή γίνεται η αποκάλυψη για το πώς ξεκίνησε η πανδημία στο Contagion. Συγκεκριμένα, άνθρωποι ξερίζωσαν δέντρα, όπου ζούσαν οι νυχτερίδες. Αυτές τρώνε τα φρούτα από τα δέντρα, ωστόσο, αναγκάζονται να φωλιάσουν στις μάντρες των χοίρων. Τα άρρωστα περιττώματα από τις νυχτερίδες προσγειώνονται στο έδαφος, που αποτελούν τροφή για τους χοίρους.

Λίγο καιρό αργότερα, το μολυσμένο γουρούνι φτάνει σε εστιατόριο, όπου προετοιμάζεται από τον σεφ. Αυτός χαιρετά την Μπεθ, την οποία ενσάρκωσε η Γουίνεθ Πάλτροου, χωρίς να έχει πλύνει τα χέρια του. Έτσι, υπάρχει το πρώτο άτομο που κόλλησε τον ιό, ο οποίος ακολούθως μετατράπηκε σε πανδημία.

«Είμαστε όλοι τόσο επικεντρωμένοι αυτήν τη στιγμή στην κρίση. Ωστόσο, όταν όλα χαλαρώνουν, αυτό που πραγματικά χρειάζεται να γίνει είναι μια πολύ σοβαρή συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε μελλοντικά τις αναδυόμενες πανδημικές απειλές, που σε μεγάλο βαθμό “αναδύονται” από τις ανθρώπινες δραστηριότητες», υποστήριξε η κτηνίατρος.

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.

Exit mobile version