Πετάτε κι εσείς πλαστικά στη θάλασσα; Δείτε το αποτέλεσμα! Το καμπανάκι του Αρναούτογλου

Ενα ακόμη ισχυρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών στέλνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αυτή τη φορά, ο Σάκης Αρναούτογλου εκπέμπει S.O.S. για τη μόλυνση της Μεσογείου από τα πλαστικά σκουπίδια και παρουσιάζει ένα βίντεο που συγκλονίζει.

Αναλυτικά όσα γράφει στη σελίδα του στο Facebook ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ:

«Μοντελοποίηση της ρύπανσης από πλαστικά απόβλητα στη Μεσόγειο Θάλασσα!!!

Η ρύπανση της Μεσογείου από τα πλαστικά ενέχει σημαντικό κίνδυνο για τα οικοσυστήματα και την ανθρώπινη υγεία, προκαλώντας δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στις παράκτιες κοινότητες. Ποιες όμως είναι οι κύριες τροχιές των πλαστικών στη θάλασσα;

Από πού προέρχονται τα πλαστικά και πού συσσωρεύονται;

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου AMAre και με επικεφαλής την ερευνήτρια CMCC Svitlana Liubartseva εντόπισε τη μεταφορά και την τύχη των πλαστικών θαλάσσιων αποβλήτων στη Μεσόγειο Θάλασσα με στόχο την εξεύρεση λύσεων σε αυτό το βασικό ζήτημα.

Ένα σύνολο περισσότερων από 10 δισεκατομμυρίων εικονικών σωματιδίων έχει εντοπιστεί με σκοπό την κατανόηση, τη μεταφορά και την τύχη των πλαστικών θαλάσσιων αποβλήτων στη Μεσόγειο Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των τριών περιβαλλοντικών τμημάτων της: την επιφάνεια, τις ακτές και τον πυθμένα της θάλασσας. Ανθρωπογενείς πηγές, όπως παράκτιες πόλεις, ποτάμια και ναυτιλιακές λωρίδες λαμβάνονται υπόψη.

Η τεχνική Monte Carlo έχει αναπτυχθεί για να υπολογίσει τη μέθοδο διάλυσης των πλοίων που βρίσκονται στο τέλος της διάρκειας ζωής τους απευθείας στην ακτή (beaching), καθώς και την καθίζηση των πλαστικών.

Το μοντέλο υψηλής ανάλυσης της θαλάσσιας υπηρεσίας Copernicus στη Μεσόγειο Θάλασσα (βίντεο) δείχνει την κίνηση των πλαστικών αποβλήτων κατά τη διάρκεια του 2013-2017 και η εικόνα είναι κάτι παραπανω απο αποθαρρυντική για ολη τη Μεσόγειο!

Πηγή: copernicus.eu
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο μαθητής από την Καβάλα που χαρακτηρίζουν νέο… Τσίπρα (video)

«Πλάκωσε» τη συνάδελφό του επειδή του είπε να φορέσει μάσκα (video)

Exit mobile version