Αυτό είναι το νέο τρένο… σφαίρα της Ιαπωνίας – Η πρωτοποριακή τεχνολογία (photos+videos)

Μπορεί να κινείται ακόμα και σε περίπτωση… καταστροφής.

Ένα τρομερό… όπλο προστέθηκε στο δίκτυο σιδηροδρομικό γραμμών υψηλής ταχύτητας της Ιαπωνίας, το οποίο είχε σχεδιαστεί αρχικά να παρουσιαστεί κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι αναμενόταν να γίνουν το φετινό καλοκαίρι, αλλά η έξαρση του νέου κορονοϊού προκάλεσε την μετάθεσή τους για έναν χρόνο.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Συγκεκριμένα, οι αρχές της ασιατικής χώρας παρουσίασαν το N700S, που προστέθηκε στο Σινκανσέν, το σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο πιάνει την απίστευτη ταχύτητα των 360 χλμ/ώρα, περίπου 40 λιγότερα από την… κορυφή των τρένων, το CRH3 που υπάγεται στο δίκτυο της Κίνας.

Ωστόσο, το N700S διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, καθώς είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες λιθίου. Αυτό δίνει την δυνατότητα στο εν λόγω τρένο να κινείται ακόμα και χωρίς εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος. Έτσι, αν για παράδειγμα υπάρξει διακοπή λόγω σεισμού, οι μπαταρίες τίθενται σε λειτουργία και επιτρέπει στο τρένο να φτάσει στον επόμενο σταθμό ή να φύγει από μία γέφυρα ή μία σήραγγα, κάτι που δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις.

Δείτε…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπλε φάλαινα κάνει «πιρουέτα» και «τρελαίνει» κόσμο (video)

Πρώην υφυπουργός ανακοίνωσε νέο κόμμα φορώντας μόνο μαγιό (pics+vid)

Έτσι θα ξεπαγώσετε άμεσα τον κιμά μ’ ένα πανεύκολο κόλπο (video)

Exit mobile version