Δημοσιεύθηκε βίντεο από τη δοκιμή της «Tsar Bomba» – 3.333 φορές πιο ισχυρή από εκείνη της Χιροσίμα

Η μεγαλύτερη πυρηνική έκρηξη που έχει δει ο κόσμος

Στις 20 Αυγούστου η Ρωσία γιόρτασε την 75η επέτειο της πυρηνικής βιομηχανίας της και την ίδια μέρα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο 40 λεπτών.

Σε αυτό φαίνεται η δοκιμή και η έκρηξη της «Tsar Bomba» η αλλιώς η μεγαλύτερη πυρηνική έκρηξη που έγινε ποτέ.

Στις 30 Οκτωβρίου 1961, η Σοβιετική Ένωση έκανε τη δοκιμή στο νησί Νόβαγια Ζεμλιά του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού. Η ισχύς αυτής της βόμβας υδρογόνου, ισοδυναμούσε με 57.000.000 τόνους ΤΝΤ και ζύγιζε 27 τόνους.

Εξερράγη 4 χλμ. πάνω από το έδαφος, ενώ μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα 3ου βαθμού σε απόσταση 100 χλμ, με τη δόνηση από την έκρηξη να γίνεται αισθητή μέχρι και τη Φινλανδία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η βόμβα υδρογόνου 50 μεγατόνων συμβατικού εκρηκτικού, ήταν 3,333 φορές πιο ισχυρή από τη βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα της Ιαπωνία!

Η πιο πρόσφατη δοκιμή βόμβας υδρογόνου έγινε το φθινόπωρο του 2017 από τη Βόρειο Κορέα, όπως ανακοίνωσε ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Κιμ Τζονγκ-ουν. Οι Βορειοκορεάτες κατάφεραν τελικά, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, να ανατινάξουν τη βόμβα προκαλώντας τοπικό σεισμό 5,1 Ρίχτερ.

Η απόφαση να προκαλέσουν έκρηξη μιας τέτοιας βόμβας επέφερε αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα. Πάντως, δεν έγινε δυνατόν να επιβεβαιωθεί εξαρχής ο ισχυρισμός των Βορειοκορεατών ότι όντως πρόκειται για βόμβα υδρογόνου.

Πηγή: Dailymail & Wikipedia

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

GNTM 3: Πήρε τέσσερα «ναι» και την έκοψαν μετά λόγω εμφάνισης και τατουάζ (video)

Το πιο «τρελό» δέντρο στη Γη – Παράγει 40 διαφορετικά φρούτα! (video)

Αν δεις αυτό στο αυτοκίνητό σου, κάλεσε αμέσως την αστυνομία (video)

Exit mobile version