Κλείδωσε η απόφαση για Lockdown στην Αττική, ξεκινά την Παρασκευή και με κλειστά Λύκεια

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται αυτήν τη στιγμή η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κλείδωμα της Αττικής, όλα ανοικτά ακόμα για το πανελλαδικό!

Ηταν θέμα χρόνου να υποχρεωθεί η κυβέρνηση από την έξαρση των κρουσμάτων στην Αττική, να προχωρήσει στο Lockdown, καθολικό αυτή τη φορά. Η Αττική μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών, εκτός απροόπτου με έναρξη από την Παρασκευή ή το αργότερο από τα ξημερώματα του Σαββάτου, αφού θα χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να επιστρέψουν στη βάση τους, όσο βρίσκονται εκτός ή εντός νομού.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής των λοιμοξιολόγων είναι κατηγορηματικά για την αναγκαιότητα της λήψης αυτής της δύσκολης απόφασης, αφού η πίεση στο σύστημα υγείας κορυφώνεται ολοένα και περισσότερο από μέρα σε μέρα.

Εκφράζονται φόβοι πως τα κρούσματα σήμερα θα είναι κοντά στα 2.500 και η τάση παραμένει εκθετικά αυξητική, οπότε πρέπει επειγόντως να μπει ένα φρένο στη μετάδοση – εξάπλωση του κορονοϊού στην κοινότητα.

Γι’ αυτό και σε πρώτη φάση θα κλείσουν και τα Λύκεια, ενώ πλησιάζοντας προς τον Δεκέμβριο δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να μπει στη διαδικασία να κλείσει και τα γυμνάσια, αφήνοντας για το τέλος τα δημοτικά σχολεία.

Θα πρέπει, πάντως, να επαναλάβουμε πως αυτή τη στιγμή είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ το Lockdown της Αττικής και μέχρι αύριο θα ξεκαθαρίσει αν θα επεκταθεί η απόφαση για το «κλείδωμα» σε ολόκληρη τη χώρα.

Exit mobile version