Οργή Τσιόδρα για την παραπληροφόρηση! «Δεν υπάρχει μικροτσίπ στα εμβόλια»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε καθολικό Lockdown για όλη τη χώρα, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να χτυπά καμπάνες για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο καθηγητής ήταν απόλυτα κατηγορηματικός, τονίζοντας πως η επιδημία θα τελειώσει μόνο με ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα το έχουμε στο τέλος του χρόνου.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Τσιόδρα στο πρόβλημα που προκαλεί η παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό και ακόμη μεγαλύτερη η αποκάλυψη που έκανε για το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι στο νέο εμβόλιο θα υπάρχει τσιπάκι… «Σε μια πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ το 28% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι υπάρχει τσιπάκι στα εμβόλια. Δεν υπάρχει κανένα τσιπάκι στα εμβόλια» τόνισε μεταξύ άλλων.

Αλλα σημεία της ομιλίας του Σωτήρη Τσιόδρα:

«Από το τέλος Οκτωβρίου έχει αυξηθεί εκθετικά η επιδημία του ιού στην Ελλάδα», ενώ «σε σχέση με την ηλικία διάγνωσης, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουμε 1.000 άτομα στις ομάδες που είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο».

«Από τις 10 Σεπτεμβρίου και έπειτα έχουμε 20πλασιάσει τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται με ΜΟ πάνω από 19.000 μοριακά τεστ ενώ κάνουμε 3.000 τεστ αντιγόνων την ημέρα», υπογράμμισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι «από τις 10 Σεπτεμβρίου υπάρχει άνοδος στη θετικότητα των τεστ που ξεπερνάει το 9% και όταν το δει σε συνάρτηση με την εκθετική αύξηση του ιού κάποιος με συμπτώματα έχει 1 στις 10 πιθανότητες να έχει τον ιό και αυτό είναι μεγάλο ποσοστό».

«Η πίεση στο σύστημα υγείας μας παρουσιάστηκε χθες. Ήταν ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής για το lockdown. Συστήσαμε ενίσχυση της επιτήρησης, ενίσχυση του συστήματος Υγείας. Συζητήσαμε την ενίσχυση στα ΜΜΜ, την ενίσχυση της τηλεργασίας. Μετά από εκτενή συζήτηση, είπαμε να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία, γιατί κρίθηκε ότι υπάρχει χαμηλή μεταδοτικότητα. Πρώτα θα επανέλθουν τα σχολεία, όταν τελειώσει αυτό».

«Ο ιός είναι εδώ, η πάλη συνεχίζεται. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και θα τον ξεπεράσουμε. Να επιλέξουμε τη σύμπνοια σε αυτή τη συγκυρία».

Exit mobile version