Όσκαρ 2021: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για καλύτερη ταινία

Αντίστροφη μέτρηση για τα Όσκαρ, καθώς χτες ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για όλες τις κατηγορίες. Εκτός από τις πολύ δυνατές ταινίες, η φετινή απονομή θα έχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.

Στις υποψήφιες καλύτερες ταινίες, την «κούρσα» οδηγεί η ταινία Mank με δέκα υποψηφιότητες, διεκδικώντας μεταξύ άλλων και το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Γκάρι Όλντμαν.

Έξι υποψηφιότητες και για την ταινία The Father, με τον 83χρονο Άντονι Χόπκινς, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία υποψήφιος για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στην ιστορία του θεσμού.

Έξι υποψηφιότητες συγκέντρωσε και το βιογραφικό δράμα Judas & the black Messiah, μεταξύ αυτών για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τους Ντάνιελ Καλούγια και Λακίθ Στάνφιλντ.

Έξι υποψηφιότητες και για το outsider Minari, ανάμεσά τους για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Στίβεν Γιουν.

Επίσης έξι υποψηφιότητες συγκέντρωσε και η ταινία Nomadland της Κλόι Ζάο, με την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ να διεκδικεί το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Ακόμα, έξι υποψηφιότητες για την ταινία Sound of Metal, συμπεριλαμβανομένου και Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Ριζ Αχμέντ.

Η Δίκη των επτά του Σικάγου διεκδικεί επίσης έξι Όσκαρ, ανάμεσά τους και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Σάσα Μπάρον Κοέν.

Η λίστα για τις καλύτερες ταινίες κλείνει με το Promising Young Woman της Έμεραλντ Φένελ, με την Κάρει Μάλιγκαν να διεκδικεί το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Τα Όσκαρ, όμως, φέτος θα έχουν και ελληνικό άρωμα.

Ο διακεκριμένος διευθυντής φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ είναι υποψήφιος για τη διεύθυνση φωτογραφίας της ταινίας Η δίκη των 7 του Σικάγου, του Άαρον Σόρκιν.

Επίσης, ο πολυβραβευμένος Έλληνας μοντέρ, Γιώργος Λαμπρινός, είναι υποψήφιος για το μοντάζ της ταινίας The Father του Φλόριαν Ζέλερ.

Την ίδια ώρα, το τραγούδι I can’t breathe της της H.E.R. πήρε Grammy για το τραγούδι της χρονιάς που γράφηκε στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ. Στο μουσικό event οι σταρ φόρεσαν ασορτί μάσκα με τα ρούχα τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισαν και οι στυλιστικές επιλογές των σταρ.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version