Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτές είναι οι αλλαγές στο 13033 για σήμερα Κυριακή

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η κόπωση των πολιτών, ο καλός καιρός και η επικείμενη αλλαγή της ώρας έφεραν μια μικρή χαλάρωση στα μέτρα κατά του κορονοϊού, με το lockdown, όμως, να παραμένει αυστηρό.

Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν αλλαγές σε ότι αφορά στα SMS στο 13033.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία παραμένουν, με μόνη αλλαγή τα Σαββατοκύριακα, όπου πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 7 το απόγευμα. Επομένως, καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Η κυκλοφορία εξακολουθεί να γίνεται είτε με βεβαίωση μετακίνησης, είτε με αποστολή SMS στο 13033.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δείτε όλες τις αλλαγές

Aνοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι και η επίσκεψη γίνεται με SMS 6 στο 13033, όμως μόνο εντός του οικείου δήμου και χωρίς τη χρήση οχήματος για τη μετακίνηση, έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Ανοίγουν τα κομμωτήρια και η μετάβαση γίνεται με τον κωδικό 6 στο 13033. Προκειμένου να μεταβεί κάποιος σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης άκρων εκτός δήμου, αυτό γίνεται με αποστολή SMS 6 στο 13033 αφού έχει κλειστεί ραντεβού στο κομμωτήριο/κέντρο περιποίησης άκρων.

Αναφορικά με τα σούπερ μάρκετ δεν αλλάζει κάτι στις μετακινήσεις παρά μόνο στα ωράρια λειτουργίας τους.

Η μετακίνηση των πολιτών εξακολουθεί να γίνεται με κωδικό 2, αλλά μόνο για καταστήματα εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Τέλος, επιτρέπεται το ψάρεμα -ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με SMS 6 στο 13033 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Τι ισχύει για τις Εκκλησίες

Η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές.

Για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου. Η έναρξη ισχύος είναι από μεθαύριο, Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Τι ισχύει για το ψάρεμα

Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο Δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Ποιες περιοχές είναι σε βαθύ «κόκκινο»

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο δηλαδή, παραμένουν οι εξής περιοχές:

Η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου, οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και ο Δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων.

Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής από το Σάββατο στις 6 το πρωί οι ακόλουθες περιοχές:

Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου,

Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, εντάσσεται από αύριο το πρωί ο Δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Στο βαθύ κόκκινο επίσης μπαίνουν οι Δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Τέλος, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, εντάσσεται από αύριο το πρωί και ο Δήμος Καρδίτσας.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και έκτακτης ανάγκης μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

Στο ίδιο καθεστώς, εντάσσεται μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version