Εικόνες – σοκ στη Βραζιλία: Τάφοι αδειάζουν και γεμίζουν ξανά μέσα σε λίγα λεπτά

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Βραζιλία, όπου σημειώνεται νέα έξαρση της πανδημίας. 

Καθημερινά στη χώρα καταγράφεται το ένα τέταρτο των θανάτων από κορονοϊό παγκοσμίως. Δραματική είναι η κατάσταση στο Σάο Πάολο όπου κηδείες γίνονται όλο το 24ωρο.

Τάφοι αδειάζουν για να γεμίσουν και πάλι μέσα σε λίγα λεπτά στη Βραζιλία.

Νεκροθάφτες με λευκές προστατευτικές στολές βρίσκονται παντού στο νεκροταφείο του Σάο Πάολο, την μεγαλύτερη πόλη στη χώρα. Απομακρύνουν οστά ανθρώπων από τάφους για να τοποθετήσουν σε αυτούς θύματα του κορονοϊού. Κηδείες γίνονται μέρα και νύχτα.

Περισσότεροι από 66.500 θάνατοι καταγράφηκαν στη Βραζιλία μόνο τον Μάρτιο, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στα νοσοκομεία γιατροί και νοσηλευτές δίνουν άνιση μάχη. Σε 15 από τις 26 πολιτείες της Βραζιλίας ο αριθμός των ασθενών στις εντατικές ξεπερνά το 90%. Τα νέα κρούσματα πλησιάζουν τις 90.000 καθημερινά ενώ τα νοσοκομεία σε 625 πόλεις προειδοποιούν θα ξεμείνουν από οξυγόνο τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά εξαιρετικά αργά με μόλις το 8,4% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί με μία δόση εμβολίου ενώ ο πρόεδρος Μπολσονάρο εξακολουθεί να αντιτίθεται στα περιοριστικά μέτρα.

Γαλλία: Περισσότερα από 50.000 τα κρούσματα

Τις 50.000 ξεπέρασαν τα νέα κρούσματα στη Γαλλία μία ημέρα πριν την έναρξη του τρίτου lockdown, που θα διαρκέσει ένα μήνα.

Τα νοσοκομεία σε πολλές περιοχές της χώρας ασφυκτιούν καθώς οι ασθενείς στις εντατικές ξεπερνούν τις 5.000 ενώ οι αρχές αναμένουν την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version