Γερμανία: Οι αρχές εξάρθρωσαν ευρύ δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο

H γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την εξάρθρωση ενός δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Darknet,το οποίο παρουσιαζόταν ως ένα «από τα μεγαλύτερα στον κόσμο» και τα μέλη του άγγιζαν τις 400.000.

Η εξάρθρωση της πλατφόρμας «BOYSTOWN», όπου υπήρχε από το 2019, έγινε στα μέσα του Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Έπειτα από έρευνα των γερμανικών αρχών υπό τον συντονισμό της Europol και με τη συνεργασία των αστυνομιών της Σουηδίας, της Ολλανδίας, της Αυστραλίας, του Καναδά και των ΗΠΑ συνελήφθησαν τρείς Γερμανοί. Η αστυνομία δεν προέβη στην ανακοίνωση των ονομάτων τους.

«Η πλατφόρμα είχε διεθνή εμβέλεια και εξυπηρετούσε στην ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους μεταξύ των μελών της», κυρίως φωτογραφίες ή βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση αγοριών.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται «εικόνες σοβαρής σεξουαλικής κακοποίησης σε πολύ μικρά παιδιά», διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Για τους τρεις από τους τέσσερις άντρες, ηλικίας αντίστοιχα 40, 49 και 58 ετών, υπάρχουν υποψίες «ότι ήταν οι διαχειριστές της πλατφόρμας παιδικής πορνογραφίας».

Πέραν της διαχείρισης του δικτύου, ήταν επίσης αρμόδιοι «παρακολούθησης πελατών», διευκρινίζει η ίδια η αστυνομία.

Επίσης ο τέταρτος, άνδρας ηλικίας 64 ετών, είναι ύποπτος καθώς υποστηρίζεται ότι ήταν ένας από τους πιο ενεργούς χρήστες της πλατφόρμας και ότι είχε αναρτήσει περισσότερα από 3.500 μηνύματα.

Exit mobile version