Το πολεμικό ναυτικό σε άσκηση με στολές αλά… «Iron Man»

Σκηνές που θυμίζουν ταινία φαντασίας κατέγραψε η κάμερα, κατά την διάρκεια άσκησης των πεζοναυτών του βασιλικού βρετανικού ναυτικού, με ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε μια φρεγάτα με μεγάλη ευκολία φορώντας μια στολή που μοιάζει με εκείνη του υπερ-ήρωα Iron Man.

Δεν πρόκειται για ταινία αλλά για πραγματικότητα, καθώς το βασιλικό βρετανικό ναυτικό σύντομα θα χρησιμοποιεί στολή με προωθητήρες για τον στρατιώτη του μέλλοντος ώστε να μπορεί να μεταφέρεται στην κυριολεξία ως βολίδα από σημείο σε σημείο.

Στην άσκηση που κατέγραψε η κάμερα, ένα μέλος των πεζοναυτών φοράει μια στολή με jet όπως αυτή του σούπερ ήρωα Iron Man και μπορεί να απονηώνεται από ένα φουσκωτό σκάφος εν κινήσει με σκοπό να προσνηωθεί επάνω σε άλλο πλοίο στο οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί νηοψία.

Ο Iron Man του βρετανικού πολεμικού ναυτικού με περισσή ευκολία και μανουβράροντας τους προωθητήρες που φοράει στα χέρια και στην πλάτη, προσνηώνεται επάνω στο πολεμικό πλοίο.

Ελέγχει τον χώρο και στη συνέχεια ξεδιπλώνει μια ανεμόσκαλα από την οποία σε λίγα μόνο λεπτά θα σκαρφαλώσουν εν κινήσει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας κρούσης για να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο στο εχθρικό πλοίο- σύμφωνα με το σενάριο.

Όταν πλέον ολοκληρωθεί η αποστολή του Iron Man, αυτός με τον ίδιο τρόπο απονηώνεται και επιστρέφει στο εν κινήσει ταχύπλοο όπου και διακρίνεται το ειδικό στήριγμα του στην πλώρη του σκάφους.

Η στολή από το μέλλον που φοράει ο βρετανός πεζοναύτης είναι μια ευρεσιτεχνία της εταιρείας Gravity. Διαθέτει 1000 ίππους στους κινητήρες jet και ελέγχεται με τα χέρια του ιπτάμενου ανθρώπου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην οποία συμμετείχαν 42 καταδρομείς του βασιλικού βρετανικού πολεμικού ναυτικού.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version