Μεξικό: Τεράστια τρύπα απειλεί να καταπιεί σπίτι (video)

Μια τεράστια τρύπα που άνοιξε στη μέση ενός χωραφιού στο Μεξικό «κατάπιε» μέσα σε μερικές ημέρες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γεωργικής γης. Συναγερμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία η «θαλάσσια βλέννα» που έχει δημιουργηθεί στη Θάλασσα του Μαρμαρά,συνιστώντας απειλή για τη θαλάσσια ζωή.

Ένα παχύ στρώμα θαλάσσιας βλέννας έχει απλωθεί στη θάλασσα του Μαρμαρά προκαλώντας πολλά ερωτηματικά αλλά και πολλά προβλήματα στους ψαράδες της περιοχής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για ένα μείγμα λίπους, υδατανθράκων και πρωτεϊνών που παράγεται από το πλαγκτόν και η ποσότητα που έχει παραχθεί είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής σε συνδυασμό με την μόλυνση της θάλασσας στην περιοχή.

Όπως περιγράφουν οι ειδικοί έχει προκληθεί ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός του πλαγκτόν λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας στη θάλασσα του Μαρμαρά σε συνδυασμό με τα πλούσια σε θρεπτικά υλικά των λιπασμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα.

Μια τεράστια τρύπα που μεγαλώνει καθημερινά ανησυχεί τους κατοίκους της αγροτικής περιοχής της πολιτείας Puebla του Μεξικού.

Η διάμετρος της τρύπας έχει ήδη ξεπεράσει τα 80μέτρα έχοντας καταπιεί χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης.

Πολιτικοί μηχανικοί και κρατικές υπηρεσίες εκτιμούν οτι το βάθος της τρύπας είναι περίπου 18 μέτρα ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια του παράξενου φαινομένου.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version