Μετάλλαξη Όμικρον: Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα τότε κολλήσατε Όμικρον

Μετάλλαξη Όμικρον: Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα τότε κολλήσατε Όμικρον

Τα σκήπτρα από τη μετάλλαξη Δέλτα θα πάρει μέσα στους επόμενους μήνες η «Ομικρον» με τους ειδικούς μέχρι στιγμής να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την κάλυψη που παρέχουν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια.

Ποια είναι όμως τα πιο κοινά συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον;

Ο βήχας και ο πυρετός είναι τα κύρια συμπτώματα του κορονοϊού που πρέπει να προσέχει κανείς. Τα συμπτώματα αυτά εξακολουθούν να αναφέρονται για όσους εντοπίζονται με τη νέα παραλλαγή Όμικρον.

Παρόλο όμως που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα συμπτώματα της Όμικρον είναι διαφορετικά από εκείνα άλλων παραλλαγών, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το νέο στέλεχος ενδέχεται να προκαλεί κάποια ελαφρώς διαφορετικά συμπτώματα από την παραλλαγή Δέλτα.

Ανάμεσα σε αυτά τα νέα συμπτώματα περιλαμβάνεται ο πόνος. Έχει αναφερθεί επίσης ότι οι θετικοί στην Όμικρον δεν χάνουν την όσφρηση ή τη γεύση. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Όμικρον παραμένει σε μεγάλο βαθμό «αχαρτογράφητη», είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής.

Μέχρι στιγμής, στη Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά η Όμικρον, οι περισσότεροι που μολύνθηκαν έχουν εκδηλώσει ήπια συμπτώματα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι δύο δόσεις σε συνδυασμό με την ενισχυτική εξακολουθούν να προσφέρουν καλή προστασία έναντι της Όμικρον και όλων των άλλων παραλλαγών.