Πόλεμος στην Ουκρανία: Επι ποδός… εισβολής και η Λευκορωσία!

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ραγδαίες οι εξελίξεις και στη Λευκορωσία, καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, συγκάλεσε άμεσα στρατιωτικό συμβούλιο για να αποφασιστεί η εισβολή στην Ουκρανία, στο πλευρό της Ρωσίας. 

Η Ρωσία έχει στην μέγγενη της την Ουκρανία από το πρωί της Πέμπτης, σφυροκοπώντας την με κάθε μέσο, με την Λευκορωσία να… γλυκοκοιτάζει την περίπτωση να εισβάλει και εκείνη!

Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta, ο Λουκασένκο έχει συγκαλέσει έκτακτο στρατιωτικό συμβούλιο και θα εξετάσει την πιθανότητα μιας εισβολής στην Ουκρανία, υπό την ανοχή φυσικά της Ρωσίας με την οποία είναι σύμμαχοι.

Νωρίτερα, το CNN και ο ρεπόρτερ του στην περιοχή μετέδωσαν πως ένοπλοι περνούν από τα σύνορα της Λευκορωσίας στην Ουκρανία, χωρίς να έχουν ωστόσο κάποια διακριτικά πάνω τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ώρες πριν την ρωσική εισβολή, Πούτιν και Λουκασένκο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Τα δραματικά σενάρια για χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους

Το ανθρώπινο κόστος ενός πολέμου στην Ουκρανία θα είναι «τεράστιο» προειδοποιούσαν για μία ακόμη φορά οι ΗΠΑ, λίγες ώρες πριν την έναρξη του πολέμου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ουάσινγκτον οι νεκροί θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις 50.000, ενώ χιλιάδες Ουκρανοί θα εκτοπιστούν. Πολλοί είχαν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους τις τελευταίες ημέρες.

Από το 2014, οι Ουκρανοί άμαχοι έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος του πολέμου και τις επακόλουθες επιπτώσεις. Οκτώ χρόνια συγκρούσεων στις περιοχές της Κριμαίας και του Ντονμπάς είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες θύματα, συχνά λόγω βομβαρδισμών ή εκρηκτικών που άφησαν πίσω τους.

Αμέσως μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, πιστεύεται ότι 13.000 έως 14.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά. Όσοι απέμειναν αντιμετώπισαν ελλείψεις σε βασικά αγαθά, όπως ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα, είδαν τα σπίτα τους να καταστρέφονται και υπέστησαν σωματικά και ψυχικά τραύματα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Exit mobile version